Locul unic în România, unde pot fi admirate cinci cascade și păduri verzi

De Adina Radu, pe Ultimul update Vineri, 12 august 2022, 16:55
Există un loc în Masivul Piatra Mare care te întâmpină cu peisaje spectaculoase, trasee de o frumusețe nebănuită și natura în starea ei pură. La Tamina, trecătorii nu știu ce să admire mai întâi: cascadele, pădurile verzi sau priveliștea care îți taie respirația.

Tamina, aflată la o altitudine de 1.100 de metri în Masivul Piatra Mare, este alcătuită de fapt dintr-o înşiruire de cinci casare, cea mai mare având 10 metri. Acest loc spectaculos s-a format prin adâncirea unei linii vechi de drenaj şi prin prăbuşirea unei peşteri.

La Cascada Tamina accesul se face din DN1 la Timişul de Sus la fel ca şi pentru Canionul 7 Scări. Odată ajunşi la barieră trebuie să urmaţi traseul marcat cu albastru.

Momentan, drumul care durează aproximativ o oră, este distrus aproape în totalitate şi este accesibil, în momentul de faţă, doar turiştilor dotaţi cu echipament special pentru căţărare, cu experienţă în drumeţii montane, însă accesul va fi reabilitat.

Conducerea Regiei Locale a Pădurilor Săcele va aloca 350.000 de lei pentru construirea unor poduri suspendate care vor trece peste cascadă. Banii provin din vânzarea biletelor la Canionul 7 Scări şi se estimează că investiţia va fi recuperată în doi ani şi jumătate.

Consilierii speră ca la cascadă să ajungă 55.000 de vizitatori pe an, iar obiectivul turistic să aducă un profit anual de 427.000 de lei.

Esti pasionat de minunile naturii? Vezi și cascada Cailor din Borșa, cea mai înaltă din România

Citește și – Orașul cu cel mai frumos centru istoric din România. Bucureștiul, Brașovul, sau Clujul nici nu se compară

Citește și – Cel mai mic oraș din România atrage mii de turiști străini pe an

Foto – Shutterstock

Vezi și: Cascade România – top 15 cascade care te vor impresiona

Citeşte şi poduri celebre din lume pe care să le vizitezi, adevărate opere arhitecturale!

Vezi şi râuri din România – care sunt râurile din țara noastră și ce lungime au!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter