(P) Castelul Venețian – edificiul care păzește orașul Parga

De Unica.ro, pe
Parga, cea mai pitorească așezare din Epirus, dar și una dintre cele mai noi destinații grecești, atrage ca un magnet turiștii din toată Europa care vor să se bucure de peisaje unice și de poveștile cu iz venețian ale locului.

Printre noutățile turistice pe care Europa Travel le-a lansat în această primăvară se numără și sejururile cu autocarul în Parga, la tarife foarte mici și servicii turistice impecabile. În ultimii ani, peste 250.000 de turiști au călătorit prin Europa Travel, înțelegând că low-cost nu inseamnă standarde mici, ci reprezintă un produs ”smart travel”, de tipul celui mai bun raport calitate/preț. Europa Travel este singurul turoperator din România care a introdus sejururile de 6 nopți pentru vacanțele cu autocarul în Grecia!

Locul unde istoria se combină armonios cu peisajele

Între portul cosmopolit și Valtos, cea mai mare plajă a superbei destinații din Epirus, domnește un impunător castel venețian așezat pe vârful unui deal stâncos înconjurat de Marea Ionică.

Mărturie a unor vremuri înfloritoare, fortăreața a fost ridicată de venețieni pe ruinele unui fost castel bizantin și întărită de mai multe ori de-a lungul timpului, din pricina avariilor suferite în urma raidurilor piraților și a otomanilor. Pentru a ajunge la castel trebuie să traversezi portul orașului Parga, să urci pe străzile în pantă care te conduc către cel mai înalt punct al orașului.

Chiar dacă timpul a lăsat o amprentă vizibilă pe zidurile fortificate, castelul venețian este cea mai importantă atracție din Parga. Singura încăpere care a fost restaurată în întregime servește astăzi ca restaurant, de unde ai parte de vederi unice către mare și tot aici poți degusta preparate tradiționale grecești. La parterul fortăreței se găsește un un mic magazin de unde îți poți achiziționa suveniruri, cadouri pentru cei dragi sau vederi cu stațiunea. Urcă pe ultima terasă pentru a admira o panoramă uluitoare asupra mării și bucură-te de câteva clipe de liniște.

unica.Parga.15.06.2017.ET (2)

Plaja decorată cu pini

Castelul se poate vizita fără ghid, iar intrarea este liberă. După vizită poți coborî pe plaja Valtos, cea mai mare și cea mai populară dintre zonele de coastă ale orașului, premiată cu ”Steagul Albastru” pentru curățenie, apele cristaline și facilitățile oferite turiștilor.

Dominată de un cadru paradisiac bogat în păduri de pini, măslini și vegetație luxuriantă, plaja Valtos se întinde pe câtiva km de-a lungul unui golf cu ape calde și turcoaz. Este compusă din nisip fin și mici pietricele la intrarea în apă, fiind perfectă pentru familiile cu copii sau pentru turiștii în căutare de relaxare.

De Mădălina Isar

Grecia Low-Cost

Oferte Speciale Sejur Parga – tarife de la 599 lei/persoana, 6 nopti de cazare fara masa la vila 2*, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter