Atenționare de călătorie pentru Franța. Val de caniculă fără precedent pentru luna iunie

De Unica.ro, pe
Românii care vor să călătorească în această perioadă în Franța sunt informați de Ministerul Afacerilor Externe că există riscul să întâmpine probleme din cauza vremii. 

Serviciul local de meteorologie, Météo France, a anunțat că majoritatea regiunilor țării se vor confrunta cu un episod de caniculă intensă. Atenționarea este valabilă până la finalul lunii iunie. Căldura se va accentua progresiv, iar temperaturile diurne vor atinge apogeul în intervalul 26 iunie – 28 iunie 2019.

Nordul țării va fi cel mai afectat. Există o avertizare de cod portocaliu de caniculă pentru Paris, departamentele limitrofe ale capitalei (Seine-Saint-Denis, Hauts-de-Seine, Val-de-Marne), precum și pentru departamentul Seine-et-Marne.

Record de temperaturi pentru luna iunie

Temperaturile ar putea depăși 40 de grade Celsius, ceea ce nu s-a mai întâmplat până acum în Republica Franceză în luna iunie. Autoritățile franceze au luat deja măsuri în ceea ce privește siguranța cetățenilor, potrivit BBC.

Au fost instalate fântâni temporare, iar programul piscinelor publice s-a prelungit. De asemenea, pentru cei care vor fi nevoiți să meargă prin caniculă, va fi distribuită apă. Va fi pus în aplicare și un plan de îngrijire pentru persoanele vulnerabile, inclusiv persoanele în vârstă, deoarece umiditatea ridicată va face ca temperatura de 40 de grade Ceslius să fie resimțită ca 47 de grade în capitala Franței.

Cetățenii români care pleacă în vacanță în Franța pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 și +33147052755, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziție următoarele telefoane de permanență: misiunea diplomatică a României în Republica Franceză: +33680713729, Consulatul General ale României la Marsilia: +33610027164, Consulatul General ale României la Lyon: +33643627736 și Consulatul General ale României la Strasbourg: +33627050022, la care pot apela în funcție de circumscripția consulară în care se află.

Sursă foto: Shutterstock.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter