(P) Sejur liniștit în stațiunea cu aer regal, Constantin și Elena

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 27 iulie 2018, 14:10
Una dintre cele mai vechi stațiuni de pe coasta bulgărească a Mării Negre, Constantin și Elena, și-a păstrat și astăzi farmecul regal în ciuda turismului tot mai dezvoltat. Pitoreasca așezare a reprezentat din cele mai vechi timpuri un punct de atracție pentru familiile cu sânge albastru care se retrăgeau vara la Palatul Euxinograd, dar și pentru artiștii din Balcani care poposeau aici în încercarea de a-și găsi inspirația.

Pentru că este liniștită, cu plaje delicate și cochete, ape calme și turcoaz, parcuri imense, grădini botanice elegante și nesfârșite podgorii de struguri, stațiunea Constantin și Elena este astăzi preferata familiilor cu copii, dar și a turiștilor dornici de relaxare într-un ținut ce insuflă eleganță și armonie. Europa Travel vine cu o Ofertă Specială de 20% reducere pentru sejururile efectuate în perioada 25.07-31.08.2018, așa că nu rata prilejul să descoperi cocheta stațiune bulgărească Constantin și Elena, la tarife imbatabile și servicii turistice excelente.

Chiar dacă nu este neapărat cea mai mare dintre stațiunile de la Marea Neagră, Constantin și Elena adună o mulțime de obiective și atracții pe care nu le poți rata odată ce ai ajuns aici, într-un sejur de la Europa Travel.

Plajele pietroase scăldate de izvoare termale

Constantin și Elena este o stațiune balneoclimaterică datorită numeroaselor izvoare cu ape calde ce se iscă din stânci și se varsă direct în mare. Tocmai din acest motiv, plaja stațiunii este formată în fapt din mai multe vane calcaroase umplute de izvoarele vindecătoare în care să te relaxezi în tihnă, cu nisipuri din prundiș arcuite în jurul unor golfulețe în nuanțe de safir. Faleza este înțesată de localuri tradiționale și magazine de suveniruri, așa că după o zi de stat la soare merită să dai o raită și prin buticurile cu obiecte locale.

Reședința Regală Euxinograd

În verile fierbinți și de nesuportat la oraș, Țarii Bulgariei se retăgeau la malul mării atrași de briza răcoroasă și de parfumul pădurilor de pini, în satul pescăresc numit Sfinții Împărați Constantin și Elena. Aici au ridicat semețul Palat Euxinograd, înconjurat de superbe grădini exotice cu plante rare și arbuști mediteraneeni, realizate după modelul grădinilor franțuzești și englezești, întinzându-se pe o suprafață de până la 80 ha. Palatul este o bijuterie arhitecturală construit pentru a semăna cu celebrul Castel Saint-Cloud aflat pe malul Senei, aproape de Paris.

Locuri dedicate iubitorilor de natură

Constantin și Elena este o urbe pitorească și verde, iar iubitorii de natură vor găsi aici câteva parcuri și grădini perfecte pentru promenade la amurg când priveliștile sunt excelente. Odată ajuns în Grădina Botanică, una dintre cele mai exotice din Bulgaria, vei avea impresia că timpul nu există. Parcul nu se întinde pe o suprafață foarte mare, însă a fost amenajat după modelul grădinilor regale așa că numărul mare de plante și statuetele din marmură aranjate în jurul iazurilor îți vor atrage cu siguranță atenția. Dacă îți place vinul și vrei să-l servești într-un cadru pitoresc ai ocazia să faci un ”drum al licorii lui Bachus” în Constantin și Elena, vizitând cea mai mare podgorie a orașului.

De Mădălina Isar

Oferte Speciale Sejur individual Constantin si Elena

Hotel Astor Garden 5* – tarife de la 70 euro/persoana/noapte, cazare cu ultra all inclusive. *Oferta Speciala: 20% reducere pentru sejururi efectuate in perioada 25.07-31.08.2018! Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Sursa foto: pixabay.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter