Orașul din Spania unde locuitorii țin dietă colectivă timp de 2 ani. Cât trebuie să slăbească

De Oana Dinu, pe
Locuitorii unui oraș din Spania țin o dietă colectivă, inițiată de autoritățile locale. În ajutorul oamenilor vin și restaurantele, care și-au adaptat meniurile la dietele lor de slăbire. 

În 2009, un studiu efectuat de medicii din orașul spaniol Naron, provincia Galicia, a scos la iveală faptul că 6 din 10 locuitori suferă de obezitate și alte probleme asociate. Autoritățile locale s-au gândit să demareze un program prin care să-i ajute să slăbească, conform ȘtirileProTv.

Au angajat specialişti în nutriţie şi antrenori de fitness la care adulții pot merge gratuit, au mărit numărul orelor de educaţie fizică din şcoli de la două la cinci și au introdus cursuri de educaţie nutriţională. De asemenea, restaurantele și cantinele și-au adaptat meniurile pentru a susține dietele de slăbire. Aceștia oferă cel puțin 10 feluri de mâncare echilibrate din punct de vedere nutrițional și promovează dieta atlantică, bogată în pește, fructe de mare și legume.

“Am descoperit că majoritatea localnicilor duc o viaţă sedentară, că nu fac mişcare, sunt supraponderali, suferă de hipertensiune arterială, de diabet, consumă alcool şi tutun” a declarat medicul Carlos Piñeiro.

Localnicii trebuie să slăbească împreună 100.000 de kilograme

Programul a fost gândit pentru o perioadă de doi ani, la finalul cărora, conform măsurătorile făcute de medici cu ajutorul indicațiilor date de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, locuitorii trebuie să slăbească la comun 100.000 de kilograme. După aproape un an, rezultatele sunt excepționale și oamenii sunt mulțumiți de noul stil de viață sănătos. Aceștia au slăbit, în medie, două kilograme pe lună.

Mai mult decât atât, activitățile la care iau parte îi ajută să se cunoască mai bine și să lege prietenii, astfel că programul este benefic și pentru sănătatea mentală, nu doar cea fizică.

Citește și:

Ce spune despre tine cafeaua pe care o bei

Cum luptă Ani Crețu cu boala fiului său: “Copilului i-am spus ce trebuie să audă“

Sursă foto: shutterstock.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter