Locuri potrivite pentru plajă, aproape de Bucureşti

De Nicoleta Galeteanu, pe Ultimul update Vineri, 09 iulie 2021, 16:42

Căldura s-a instalat pe deplin în oraş iar vremea ne duce cu gândul numai la plajă. Dacă nu preferi însă ştrandurile din Capitală, iată câteva locuri în apropiere de Bucureşti…
… unde te poţi bronza şi bucura de natură în acelaşi timp.

Malul lacului Neajlov

La aproximativ 30 de kilometri de Capitală, se găseşte un loc liniştit, numai bun pentru aşezat şezlongul.

Aproape de pădurea Comana, pe malul lacului Neajlov poţi face plajă într-un peisaj cu totul superb. De asemenea, te poţi relaxa şi la umbra răcoarasă a pădurii care împreşmuieşte malul râului.

Cum ajung: Se merge spre Giurgiu, prin Călugăreni, în direcţia opusă celei către Comana. La ieşirea din Călugăreni, se face stânga, până la intrarea în primul sat. Drumul, prin pădurice, duce până la malul Neajlovului.

Valea Doftanei

Dacă ai la dispoziţie un weekend pe care să îl dedici bronzului, atunci poţi lua în calcul şi un traseu mai lung, dar care va merita fiecare minut petrecut pe drum.
Valea Doftanei te cucereşte dacă ajungi vara pe valea râului, un loc de un pitoresc fermecător, iar două zile la  plajă aici îţi vor încărca bateriile.
Poţi găsi cazare în sat sau poţi campa la cort pe poieniţele verzi ale Doftanei.

Cum ajung: Bucureşti – Câmpina – Valea Doftanei în 130 kilometri

Lacul Snagov

La 35 de kilometri de Bucureşti, pe DN1, lacul Snagov este un adevărat loc de agrement vara.

Se pot practica sporturi nautice şi plimbări de agrement cu barca sau vaporaşul, dar există şi distracţii pentru cei mai puţin activi, cum ar fi statul la plaja.

Aici s-au amenajat ştranduri, iar în pădure găseşti un complex turistic cu hotel, plaja, restaurante, terenuri de sport, precum şi un camping cu locuri pentru corturi şi căsuţe.

Cum ajung: Pe DN1, la 35 de kilometri de Bucureşti

Lacul Bălteni

Pădurea Cocioc, care înconjoara lacul Bălteni, este o altă oază de linişte pentru un sfârşit de săptămână, plimbări cu biclicleta sau plajă.

Vara, zona este deosebit de frumoasă, cu multă verdeaţă şi lacul plin de nuferi înfloriţi.

Cum ajung: Satul Bălteni se afla în judetul Ilfov, în apropiere de Snagov.

Malul râului Argeş

Şi în judeţul Giurgiu te mai poţi răcori vara pe plajele râului Argeş din zona oraşului Bolintin Vale, unde găseşti plaje de-a dreptul frumoase şi liniştite.

Cum ajung: Oraşul Bolintin-Vale se află în judeţul Giurgiu, la o distanţă de 23 kilometri vest de Capitală şi de 90 de kilometri faţă de municipiul Giurgiu.

Dacă plănuiești o escapadă cu cortul, îți spunem ce lucruri sunt necesare când mergi la camping cu cortul și cum alegi cortul pentru camping.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter