Bătaie și umilință pentru o protestatară din Moscova: „Va fi o vânătaie mică, stai liniștită!”

De Unica.ro, pe

Experiența traumatizantă prin care a trecut o protestatară din Moscova a fost făcută publică de publicația independentă Novaia Gazeta.

Printre protestatarii săltați duminică de poliție la protestele din Rusia s-a numărat și Aleksandra Kaluga, în vârstă de 26 de ani. Ea a înregistrat o parte din interogatoriul la care a fost supusă la secția de poliție din cartierul Brateievo, din Moscova, după cum relatează Novaia Gazeta.

Înregistrarea a fost publicată de OVD Info, un proiect mass-media independent din Rusia, care militează pentru opozanții persecutați de regimul de la Kremlin.

Jurnaliștii de la Novaia Gazeta care au preluat înregistrarea i-au avertizat pe cititori că materialul îi poate afecta emoțional din cauza violenței fizice și a limbajului. Tânăra Aleksandra Kaluga a fost lovită și umilită în repetate rânduri, pentru că a refuzat să spună unde locuiește.

„Va fi o vânătaie mică, stai liniștită! Ridică-te!”, se poate auzi în înregistrare. Ulterior, în timp ce femeii i se cer detalii despre studii și locul de muncă, ea este batjocorită verbal: „Uită-te la cum îți atârnă sânii. Arăți ca o maimuță”. Când Aleksandra întreabă de ce este amenințată, anchetatorul îi răspunde astfel: „Da! Te amenințăm cu violență fizică!”.

Citește și: Patriarhul Daniel, apel către credincioși să ajute în continuare refugiații din Ucraina

Citește și: Rusia susține că este gata să oprească invazia „în orice moment”. Ce condiții impune Ucrainei

Citește și: Controverse după ce un politician a făcut remarci sexiste despre ucrainence: „Nici coada celui mai bun club de noapte din Brazilia nu se apropie de coada refugiaților”

Citește și: Zelenski, mesaj puternic pentru soldații ruși care atacă Ucraina: „Nu va exista niciun loc liniștit pe acest pământ pentru voi, cu excepția mormântului”

Aleksandra a refuzat în continuare să spună unde este angajată și cum a aflat despre protest. Drept urmare, a fost lovită cu o sticlă de apă în cap și în față, lucru care o face să plângă. „Putin e de partea noastră”, a spus unul dintre anchetatori. „Voi sunteți inamicii Rusiei, sunteți dușmanii poporului… Putin ne-a spus să-i omorâm. O să te omor și gata… Vom fi și noi răsplătiți pentru asta”.

Anchetatorii au făcut și alte remarci deplasate, cum ar fi: „Nu vezi că nu s-a spălat de o săptămână”. Ea a implorat să nu mai fie agresată, însă agresorii săi i-au distrus telefonul mobil, explicând că „a căzut accidental de pe masă”.

Ca răspuns, Dmitri Muratov, membru al Consiliului Public al Ministerului Afacerilor Interne, redactor-șef al Novaia Gazeta și laureat al premiului Nobel pentru Pace, a cerut ministrului de Interne să verifice autenticitatea înregistrării și să facă o anchetă procedurală a acțiunilor subordonaților săi.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter