5 locuri de vizitat, aproape de Bucureşti

De Nicoleta Galeteanu, pe Ultimul update Marți, 25 mai 2021, 16:40

După o masă îmbelşugată de Paşte, ce poate fi mai potrivit decât o plimbare în aer liber? Pentru cei care vor să schimbe, însă, destinaţia comună spre parcurile din oraş…
…iată câteva locuri spectaculoase în afara oraşului, potrivite pentru o drumeţie de o zi.

Sărata Monteoru

Monteoru este o localitate deosebită, situată într-o zonă de un farmec aparte, aproape de Buzău. Staţiunea este cunoscută în special ca centru balneo-climateric, însă peisajul şi atracţiile din împrejurimi au contribuit fără îndoială la renumele acestui loc tămăduitor.

Ai posibilităţi de drumeţii numeroase, începând cu tabăra de sculptură în aer liber de la Măgura, vulcanii noroioşi de la Berca, mânastirile Ciolanu şi Răteşti sau muzeul chihlimbarului de la Colţi.

Din Bucureşti, până în localitatea Costeşti (judeţul Buzău), se merge pe DN2 (E85) circa 85 km; aproape de ieşirea din localitate, trebuie urmat indicatorul spre stânga, către Sărata-Monteoru.

Cheile Dâmbovicioarei

Este cel mai mare complex de chei din ţară, iar peisajul pe care îl oferă acest traseu este de o frumuseţe uluitoare pe orice vreme din an.

Cheile Dâmbovicioarei se întind pe nu mai puţin de doi kilometri pe traseul Rucăr-Bran, plin de mici cascade, stânci impunătoare şi pajişti verzi deopotrivă.
Parcurgând drumul printr-un astfel de defileu pitoresc aproape că nici nu îţi vei da seama cât de repede vei ajunge la Peştera Dambovicioara, o adevărată minune naturală ascunsă în stâncă.

Din Bucureşti, se urmează drumul prin Piteşti – Câmpulung, până în apropierea satului Podul Dâmboviţei, la 5 km de Rucăr, pe traseul Rucăr-Bran. (Circa 177 kilometri de Bucureşti).

Vezi care sunt cele mai bune campinguri din Romania!

Descoperă şi alte destinaţii frumoase, aproape de Bucureşti.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter