Destinaţii: Ce mâncăm la înmormântare şi parastas în lume

De Diana Zagrean, pe Ultimul update Marți, 03 mai 2022, 13:40

Parastasul la chinezi, un moment puternic spiritual

Asiaticii au un nivel crescut de spiritualitate şi chinezii nu fac excepţie. Există tot felul de credinţe legate de moartea unui membru al familiei, dar este foarte important ca aceştia să nu certe la masa de după înmormântare. Un parastas liniştit, fără excese şi mai ales fără certuri în familie asigură trecerea uşoară pe lumea cealaltă, unde mortul nu va suferi de foame sau sete.
Dintre mâncărurile tradiţionale servite de chinezi la priveghi şi parastas amintim: porc fript, neapărat cu crustă roşie (pentru alungarea duhurilor rele din calea sufletului de curând plecat), carne de cocoş (simbolizează zborul lin al sufletului către lumea spiritelor), jai (fel de mâncare budhist, în care fiecare ingredient reprezintă un simbol spiritual, face parte din post, deoarece este pe bază de legume).
Citeşte şi Incredibil: Metode super ciudate de înmormântare

Parastasul la africani, ca nunta la români

În Africa, familiile sunt foarte mari şi un parastas sau o masă la o înmormântare reprezintă o cheltuială serioasă pentru familia decedatului.
Astfel, în anumite zone există tradiţia ca rudele să-şi plătească tacâmul, întocmia ca la nunţile şi botezurile românilor.
Cele mai apreciate feluri sunt, în funcţie de zonă: supe de fructe, capre fripte, legume coapte în jar.

Vezi mai multe tradiții de înmormântare la români!
Sursa foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter