Conferinţele TED, în octombrie la Bucureşti

De Nicoleta Galeteanu, pe

Mai puţin cunoscute la noi, de un an încoace conferinţele TED au început să dea de gândit şi românilor. După un prim seminar desfăşurat cu sala arhiplină, anul acesta…
… TEDxBucharest se anunţă mai amplu şi mai elistist, cu idei şi oameni de excepţie.

Ce este TED?

Organizat de 25 de ani în California, şi mai apoi în toată lumea, clubul Technology Entertainment Design – TED – dă naştere celor mai avangardiste şi inovatoare descoperiri şi invenţii şi reuneşte vizionari şi gânditori din toată lumea, pentru a pune la cale viitorul generaţiilor următoare.

Invenţii la Oxford, discursuri la Bucureşti

Dacă la sesiunea din acest an de la Oxford (pentru care biletul a costat 5.200 de dolari) a fost prezentată casca „Emotive”, ce permite creierului să dirijeze un punct pe ecranul unui calculator, la Bucureşti, spaţiul inovaţiei va fi „proiectat” prin exemple de perseverenţă şi reuşite de excepţie, împărtăşite de 16 vorbitori din domenii precum design, business, teatru, medicină, ştiinţă şi educaţie.

Invitaţi 

Într-un spaţiu audio-vizual inedit, pe 15 octombrie, TEDxBucharest va prezenta ideile a 16 vorbitori români şi străini.

Actriţa Oana Pellea, Raluca van Staden – desemnată la Geneva „cea mai bună femeie inventator” în 2010 – miliardarul Nik Halik – antreprenor şi astronaut – sau prezentatorul TV Cătălin Ştefănescu îşi vor împărtăşi ideile, realizările şi lucrurile de care sunt pasionaţi, în discursuri de câte 18 minute.

Cei 16 vorbitori au in comun un trecut de inovaţie, perseverenţă şi reuşite de excepţie în domenii precum design, business, teatru, medicină, ştiinţă şi educaţie.

Cum te înscrii

Pentru că ideile bune merită împărtăşite, dar şi ascultate, poţi participa şi tu la conferinţa din acest an, dacă te înscrii până pe 30 septembrie.

Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de înregistrare, să scrii câteva lucruri despre tine şi să motivezi de ce vrei să mergi.
Preţul pentru participare este de 100 de dolari.

Urmăreşte mai jos o conferinţă intersantă susţinută de Michael Specter despre „Pericolul privind negarea ştiinţei”.

Foto: ted.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter