Cine este Florica Boboi, câștigătoarea „Chefi la cuțite”, sezon 10: „Lucram 20 de ore pe zi, ca să facem banii de chirie, de mâncare”

De Ovidiu Cojocaru, pe Ultimul update Vineri, 02 decembrie 2022, 09:36

Cel de-al zecelea sezon al showului culinar de la Antena 1, „Chefi la cuțite”, și-a desemnat câștigătorul. Florica Boboi a primit titlul de cel mai bun bucătar și astfel, concurenta din echipa lui Sorin Bontea intră în posesia premiului de 30.000 de euro.

În ediția specială difuzată de Ziua Națională a României, cei mai buni concurenți s-au luptat pentru a primi titlul de învingător al sezonului 10, al emisiunii „Chefi la cuțite”. Preparatul Floricăi Boboi, concurentă în echipa lui Sorin Bontea, a fost cel care i-a adus acesteia trofeul competiției show-ului culinar. De altfel, numele Floricăi Boboi a fost anunțat încă de dinainte de marea finală de la Antena 1.

Florica Boboi, câștigătoarea „Chefi la cuțite” 2022, o viață împărțită între familie și bucătărie

Florica Boboi, câștigătoarea sezonului 10 al emisiunii „Chefi la cuțite”, este originară din Țara Oașului. Este bucătar și organizator de evenimente la Paris, acolo unde locuiește de opt ani, împreună cu soțul ei. Cei doi formează un cuplu de 21 de ani. Au împreună trei copii cu vârste de 6 luni, 12 ani și 18 ani „Anii de căsătorie sunt o adevărată realizare în viață. Casele, mașinile trec și vin, dar anii de căsnicie sunt cei mai importanți”, spunea Florica în prima ei apariție la „Chefi la cuțite”.

Concurenta avea încredere în sine, atunci când a pășit în bucătăria „Chefi la Cuțite” si spunea la vremea respectivă că și-ar dori să poată câștiga sezonul cu numărul 10. „Să câștig deja e un cuvânt mare, nu știu dacă aș putea ajunge până acolo, dar vreau să încerc. Încercarea moarte n-are! Eu sunt născută pe 10 decembrie și 10…sezonul 10 și mă gândesc că e numărul norocos. Aici trebuie să fiu eu”, spunea Florica.

Ambiția a condus-o pe Florica Boboi către succes: „De ce ei pot și eu nu?”

Câștigătoarea „Chefi la cuțite”, sezonul 10, a povestit că a plecat prima dată la Viena, în anul 2002. Acolo a lucrat inițial în agricultură, într-o seră aproximativ trei ani. „Lucram câte 20 de ore pe zi, ca să facem banii de chirie, de mâncare”, povestea Florica Boboi.

Ulterior, împreună cu soțul ei a plecat în Italia, unde a lucrat ca îngrijitor la curățenie. Mai târziu, patronii la care lucrau și-au deschis un restaurant. Pentru că bucătarii o rugau să o ajute la treburile din bucătărie, Florica Boboi a ajuns să prindă drag de ceea ce înseamnă gastronomia.

„Făcând curățenie acolo, spălând vase, bucătarii m-au pus să mai fac una, alta. și am furat din meserie câte un pic, câte un pic. Am zis ‘de ce ei pot și eu nu?’”, a povestit câștigătoarea „Chefi la cuțite”.

Citește și: Câți bani primește, de fapt, câștigătorul Chefi la cuțite, sezonul 10. Premiul este impozitat de stat

A descoperit atunci că acest lucru este ceea ce crede că i se potrivește cel mai bine. A urmat apoi câteva cursuri la Torino. A reușit în cele din urmă să îi ia locul unui bucătar de la restaurantul unde lucra ca îngrijitoare. După o vreme s-a decis împreună cu soțul ei să plece în Franța. Deși s-a opus în primă fază, bărbatul a fost convins să o însoțească la Paris.

„Era săracul așa de necăjit. Am zis dacă nu îi place. Și-a dat demisia de la muncă de aici, cu doi copii ce ne facem? Greu să trăiești”, spunea Florica Boboi.

Ce sacrificii a făcut Florica Boboi pentru a deveni bucătar

Ajunsă în Franța a lucrat tot ca îngrijitoare, asta pentru că nu cunoștea limba franceză. Cu toate acestea, simțea că o atrage bucătăria, dar soțul ei își dorea ca ea să nu mai lucreze în vreun restaurant. „Te angajezi și tu undeva ca o persoană normală, să vii acasă sâmbăta și duminica”, mărturisea Câștigătoarea Chefi la cuțite.

În cele din urmă, Florica a decis să facă marea schimbare. „Nu am mai putut să stau la curățenie. Dacă știu să fac altceva, de ce să stau aici? M-am dus și am lucrat în restaurante italienești, apoi m-au trimis în restaurante franceze. Prima dată nu știam decât „Oui” și „Non”. Șeful mă întreba și eu „Oui, oui”, la mine totul era „Oui””, își amintea concurenta din echipa lui Sorin Bontea.

VOTEAZĂ-ți produsele preferate la UNICA BEAUTY CELEBRATION! Care sunt cele mai bune produse cosmetice? 

Concurenta de la Chefi la Cuțite recunoaște că nu a fost deloc ușor. Ea mărturisește că timp de doi ani nu și-a petrecut niciun weekend cu familia, pentru că a lucra în bucătărie a implicat mai multe sacrificii.

Lista câștigătorilor „Chefi la cuțite”

Până în acest moment, Sorin Bontea este juratul care a „oferit” cei mai mulți câștigători de-a lungul sezoanelor „Chefi la cuțite”, mai exact 5. Este urmat de Cătălin Scărlătescu cu 3 victorii și Florin Dumitrescu cu 2.

Iată mai jos lista completă a câștigătorilor din toate cele 10 sezoane Chefi la Cuțite.

  • Sezonul 1 – Cristi Șerb
  • Sezonul 2 – Cristian Voicu
  • Sezonul 3 – Gianny Bănuță
  • Sezonul 4 – Andrei Cristian Olteanu
  • Sezonul 5 – Bogdan Vandici
  • Sezonul 6 – Mihai Munteanu
  • Sezonul 7 – Alexandru Comerzan
  • Sezonul 8 – Ionuț Georgel Belei
  • Sezonul 9 – Narcisa Birjaru
  • Sezonul 10 – Florica Boboi

Sursă foto: facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter