Călătorii: Destinaţii ieftine pentru seniori

De Libertatea pentru femei, pe

Dacă ai depăşit vârsta pensionării, ai liber la vacanţe ieftine. Agenţiile de turism au pentru tine oferte speciale, la preţuri atractive, astfel încât, în această toamnă, să te poţi bucura de plajele însorite ale Spaniei sau ale Ciprului.

Spania

Barcelona este frenezia artiştilor! Străzile înguste ale oraşului vechi şi pieţele sunt locul unui spectacol continuu: aici găseşti chitarişti care cântă Sirtaki, cântăreţi la ocarină din Argentina, artişti plastici care îţi fac portretul sau caricatura. Clădirile marelui arhitect Gaudi îţi dau impresia de basm, căci par castele făcute din turtă dulce. Când te plimbi pe aleile Parcului Guell aştepţi să vezi la orice cotitură o zână sau un spiriduş, atât de mult eşti transpusă într-o lume a imaginarului. În nordul Barcelonei, descoperi Costa Brava, dar şi numeroase golfuleţe, plaje izolate, păduri de pini, zone stâncoase care se succed pe măsură ce te îndrepţi spre coastă. Orăşelul Lloret de Mar are şi locuri divine, la propriu! Mai întâi faci o vizită „Muzeului deschis de la Lloret” – un spaţiu dinamic ce cuprinde diferite itinerare, muzee şi clădiri istorice, la Castelul Sant Joan (secolul XI) şi la Grădinile Santa Clotilde. Mai în sud, Costa del Sol îşi întâmpină oaspeţii cu parcuri de agrement, plaje, muzee, acvarii şi parcuri tematice.

Cipru

Dacă vrei să descoperi Cipru, trebuie să începi cu Larnaca, punctul ideal de plecare pentru cei care doresc să cunoască partea centrală şi estică a Ciprului. Vei descoperi un oraş fermecător, cu o mulţime de clădiri istorice, cartiere şi plaje lungi cu nisip. Cel mai bun loc pentru a pleca în explorarea locului este promenada Leoforos Athinon, cunoscută ca Finikoudes (promenada palmierilor). În centrul oraşului, te întâmpină Biserica Agios Lazaros, una dintre cele mai fine exemple de arhitectură bizantină. Aici admiri icoane care datează din secolele XVII şi XVIII şi cobori în cripta care conţine sarcofagul sfântului Lazăr. În Paphos, ai impresia că Afrodita îţi este amfitrioană în timpul incursiunii. Staţiunea e şi poarta de acces spre peninsula Akamas şi Parcul Naţional Akamas, ideal pentru cei aflaţi în căutarea unui loc liniştit. Plajele din Ayia Napa sunt de neratat! Alege Nissi Beach distinsă cu Steagul Albastru pentru cele mai bune servicii.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter