5 actori care joacă mereu acelaşi tip de rol

De Nicoleta Galeteanu, pe

Ce asemănare ar putea fi între Jennifer Aniston, Russell Crowe şi Morgan Freeman? La prima vedere, niciuna, dar dacă îi urmăreşti îndeaproape pe marile ecrane
 …vei observa că toţi trei actorii, deşi au nenumărate filme la activ, par să intrepreteze acelaşi personaj în toate.

Din obişnuinţă, şi nu neapărat din cauza capacităţii limitate de a empatiza cu alte personaje, unii actori şi-au câştigat notorietatea tocmai prin rolurile şablon pe care le-au intrepretat, poate, sublim, dar care, din păcate, au rămas ca un stigmat în cariera lor impresionantă.

Jennifer Aniston

Între „Nevastă de împrumut” şi „Recompensă cu bucluc” am putea găsi câteva asemănări de scenariu. Totuşi, insistăm pe singura diferenţă relevantă care te convinge să vezi şi cel din urmă film, în persoană lui Adam Sandler, în locul lui Gerard Butler. În mod evident, poveştile sunt diferite, însă rolul care îi revine simpaticei actriţe este invariabil acelaşi: o soţie divorţată sau o nevastă „de împrumut”, care, cum-necum, ajunge să se îndrăgostească de bărbatul nepotrivit. Ce ironie a sorţii!

Vezi şi rolurile din „The Good Girl”,  „Office Space” sau „The Break Up”, iar lista poate continua.

George Clooney

În cazul celui mai şarmant burlac de la Hollywood, prezenţa sa este suficientă pentru ca filmul în care intrepretează să fie un blockbuster din start. Desigur că actorul nu este doar frumos, ci şi talentat şi foarte convingător în rândul producătorilor americani.

Totuşi, George Clooney rămâne genul de actor – star, ale cărui prestaţii pot fi cu uşurinţă confundate ca făcând parte din acelaşi rol reprezentativ al carierei sale.

Astfel, acelaşi George Clooney elegant şi plin de şarm poţi admira în Ocean’s Eleven, Up, The American,  Leatherheads şi alte câteva partituri care îi confirmă actorului farmecul inefabil de bărbat fatal.

Russell Crowe

L-ai vedea pe Russell Crowe într-un rol de comediant? Ei bine, nici noi. Începând cu „Gladiatorul” şi continuând cu American Gangster şi Drumul dreptăţii, Revelaţia şi până la Robin Hood, actorul nu ar putea fi altceva decât un justiţiar teribil care luptă veşnic în scopul dreptăţii absolute şi colective.

Morgan Freeman

Cu o carismă aparte şi trăsăturile unui om înţelept desăvârşit, Morgan Freeman a fost fără îndoială cea mai inspirată alegere a producătorilor pentru rolul lui Dumnezeu în „Bruce Almighty/ Dumnezeu pentru o zi”. De fapt, actorul l-a întruchipat pe Dumnezeu de trei ori.

Până şi în rolul evadatului din „The Shawshank Redemption”, actorul reprezintă vocea conştiinţei, şi la fel şi în postura detectivului din „Seven”.

Katherine Heigl

Deşi a renunţat la seriale, singurul rol reprezentativ al lui Katherine Heigl rămâne tot cel din „Grey’s Anatomy”, pentru că actriţa nu a jucat decât în comedioare aparent similare.

Knocked Up, Killers sau The Ugly Truth sunt roluri asemănătoare în cariera sa, pe care, ori ţi le aminteşti pe toate, ori pe niciunul. Actriţa se pare că a ales să o ia pe urmele colegei sale de breaslă, Jennifer Aniston, preferând să pozeze în imaginea răsuflată a tinerei etern indecise, ceea ce devine cu timpul un handicap.

Foto: Hepta.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter