Robert Blake a murit la 89 de ani. Actorul a fost acuzat că și-a omorât soția

De Oana Dinu, pe

Robert Blake a murit la vârsta de 89 de ani. Actorul s-a făcut remarcat pentru rolul său din serialul „Baretta” din anii ’70. În 2001, el a fost acuzat de moartea soției sale, Bonny Lee Bakley.

Robert Blake s-a stins din viață la 89 de ani, a confirmat reprezentantul ginerelui său, Gregg Hurwitz, pentru Variety. Actorul a murit „în pace cu familia și prietenii” joi, 9 martie, din cauza unor probleme la inimă, la domiciliul său din Los Angeles, a transmis și nepoata sa, Noreen Austin.

Robert Blake, o copilărie de coșmar, marcată de abuzuri

Robert Blake s-a născut în Nutley, New Jersey, pe 18 septembrie 1933. S-a mutat cu familia în Los Angeles, California, în 1938, unde a început, alături de frații săi, să lucreze ca figurant în filme. Acesta a avut o copilărie nefericită, marcată de abuzurile tatălui său alcoolic.

Acesta a declarat că a fost abuzat fizic și sexual de ambii părinți. Ar fi fost adesea închis într-un dulap și forțat să mănânce de pe podea ca pedeapsă. La vârsta de 14 ani, a fugit de acasă și a trecut printr-o perioadă extrem de grea. Tatăl său s-a sinucis în 1956, potrivit wikipedia.com.

Și-a făcut debutul în actorie încă de pe vremea când era copil și s-a remarcat în seria de scurtmetraje de comedie Our Gang la vârsta de 5 ani. În 1950 a fost recrutat în armata Statelor Unite. La vârsta de 21 de ani, s-a trezit fără perspective de muncă și a căzut într-o depresie profundă.

Acest lucru a dus la o dependență de doi ani de droguri. Blake a intrat la clasa de actorie a lui Jeff Corey și a început să lucreze la îmbunătățirea vieții sale personale și profesionale. În cele din urmă, a devenit un actor experimentat de la Hollywood, jucând roluri notabile în filme și la televizor.

A câștigat un premiu Grammy pentru rolul detectivului Tony Baretta din serialul american de televiziune „Baretta”. Printre filmele în care a jucat se numără „Orașul fără milă” (1961), „Ensign Pulver” (1964), „The Greatest Story Ever Told” (1965), „În sânge rece” (1967). În anii ’80 și ’90 s-a concentrat mai mult pe televiziune. A apărut în miniseria „Feud Blood” (1983) și în serialul de televiziune din 1995 „Orașul iadului”.

Citește și: Chuck Norris și luptele lui amoroase. Faimosul actor e neschimbat la aproape 83 de ani

A fost acuzat de moartea soției lui, Bonny Lee Bakley

Robert Blake s-a căsătorit pentru prima oară cu actrița Sondra Kerr în 1961. Au avut trei copii și au divorțat în 1983. În 1999 a avut o aventură cu Bonnie Lee Bakley. După ce a aflat că aceasta este însărcinată și va fi din nou tată, a decis să se căsătorească cu ea, în noiembrie 2000. După numai șase luni de la căsătorie, în mai 2001, Bonny Lee Bakley a fost ucisă, în mașina actorului, după ce au luat cina la un restaurant italian din Los Angeles.

Blake a declarat că s-a întors în restaurant pentru că își uitase pistolul, iar când s-a întors a găsit-o împușcată în cap, pe scaunul din față. Ar fi alergat după ajutor, dar era prea târziu. El a fost acuzat pentru crimă și pentru ordonarea asasinării soției sale în 2002.

Citește și: Cinci motive pentru care Austin Butler ar putea câștiga premiul pentru cel mai bun actor la Oscar 2023

În urma procesului penal, acesta a fost achitat pentru crimă. Totuși, instanța civilă a fost convinsă că el s-a aflat în spatele omorului și l-a obligat să plătească suma de 30 de milioane de dolari copiilor lui Bonnie Lee Bakley. Acesta a făcut apel, iar suma s-a redus la jumătate.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter