Bărbat, închis de 19 ani pentru uciderea unei persoane care este în viață

De Oana Savin, pe
Un bărbat se află în închisoare de 19 ani pentru o crimă pe care nu a comis-o. Și asta pentru că persoana pe care se presupune că a ucis-o este în viață.

Manuel German Ramirez Valdovinos a fost încarcerat în urmă cu 19 ani, după ce a primit o sentință de 43 de ani pentru crimă. Totuși, „victima” sa este în viață, relatează La Republica.

În anul 2000, bărbatul a fost arestat fără mandat și dus la departamentul local de poliție, unde a fost legat cu lanțuri de metal. A fost torturat cu șocuri electrice și acuzat de uciderea unei persoane pe care nu o cunoștea prea bine. În acel moment, Manuel avea doar 22 de ani.

Potrivit lui Ramirez Valdovinos, tatăl presupusei victime a fost cel care a orchestrat operațiunea. Acesta le-ar fi promis polițiștilor suma de 150.000 dolari pentru a-l ajuta cu planul său de a-l închide pe Manuel. La scurt timp după ce a fost încarcerat, el a aflat că tatăl victimei a încasat o poliță de asigurare de viață în valoare de 1 milion de dolari după presupusul deces al fiului său, care ar fi fost ucis de Manuel.

De asemenea, Valdovinos și soția sa susțin că „victima” s-a mutat în Statele Unite unde și-a schimbat înfățișarea cu ajutorul operațiilor de chirurgie plastică. Acesta își vizitează des tatăl în Mexic, la vila pe care au construit-o cu banii încasați de pe urma asigurării de viață.

Dovezile aduse împotriva lui Manuel erau foarte slabe. Presupusul cadavru avea o altă culoare a pielii, era mult mai scund și nu avea niciuna dintre cicatricile băiatului pe care l-ar fi ucis. Cu toate acestea, procurorii l-au acuzat pe tânăr de crimă și l-au condamnat la 43 de ani de închisoare.

„Este dovedit faptul că persoana pe care soțul meu ar fi omorât-o este încă în viață, dar Manuel tot este acuzat de ceva ce nu a făcut”, a spus soția acestuia, Itzel del Carmen Vadovinos.

Eu cer să se facă dreptate și ca soțul meu să fie eliberat”, a mai spus ea.

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter