Vloggerul Selly, mesaj pentru ministrul Educației: „Școala nu te învață nimic despre corupție”

De Oana Savin, pe
Selly, un vlogger adolescent care are peste două milioane de urmăritori, este de părere că școala nu îi învață pe tineri despre corupție sau societatea în care trăiesc, ci mai degrabă îi învață să trăiască în trecut.

Într-un interviu acordat Digi 24, Selly a vorbit despre educația civică, materie ce se predă la gimnaziu și care ar trebui să pregătească tinerii pentru societatea democratică.

Am făcut educație civică în clasele primare și la gimnaziu. La gimnaziu am studiat pe un manual neactualizat după intrarea României în U.E. Profesoara ne spunea: învățați pentru capacitate! Nu în clasa a opta ar trebui să înveți despre ordonanțe de urgență, ci la liceu, când ești aproape de vot. Așa ar trebui să știi ce face un parlamentar, un ministru, un președinte. Ce este ordonanța de urgență, ce face Înalta Curte, ce face procurorul general, ce atribuții are președintele”, a declarat Selly.

Școala românească ar trebui să facă mai multe lucruri care să te pregătească pentru actualitate. De exemplu, școala nu te învață ce să faci cu banii. Niciodată nu ni s-a explicat nimic despre corupție. Nu am fost încurajați să criticăm. Protestul tinerilor neinformați, care ies și țipă, dar nu știu exact despre ce e vorba, nu cred că ajută. Acolo, școala trebuie să intervină”, a precizat vloggerul.

Selly, mesaj pentru ministrul Educației

De asemenea, tânărul a vorbit și despre ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, dar și despre respectul de care ar trebui să se bucure profesorii.

Sunt foarte mulți profesori pe care îi am la inimă. Am avut mare noroc de profesori buni, pasionați, implicați. Nu cred că e ușor să fii profesor când această meserie își pierde tot mai mult respectul. Chiar doamna ministru Andronescu vorbea despre respect, asta mi s-a părut cel mai comic”, a subliniat el.

Nu mi se pare că dumneaei a avut în trei mandate vreun respect pentru învățământ. Mi s-a părut, de exemplu, că a creat fabricile de diplome”, a explicat adolescentul.

Sursă foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter