Școli din România cu reguli bizare. Elevii nu au voie să vină cu șosete colorate

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 12 mai 2022, 11:56

Mai multe școli din România impun reguli stricte cu privire la vestimentația elevilor sau comportamentul lor în timpul orelor de curs. Este menționată inclusiv culoarea șosetelor pe care aceștia trebuie să le poarte în unitățile de învățământ.

Una dintre școlile din România cu un regulament foarte strict pe care elevii trebuie să-l respecte este Colegiul „Mihai Eminescu” din Iaşi. Aceștia nu au voie să meargă la școală cu șosete colorate. Băieții și trebuie să-și asorteze uniforma cu șosete albe, negre sau gri. Fetele pot purta ciorapi sau colanţi negri, gri, de culoarea piciorului sau şosete albe, negre sau gri şi nu le sunt permise tocurile mai înalte de 6 cm potrivit ziaruldeiasi.ro.

De asemenea, părul trebuie să fie tuns până la nivelul gulerului în cazul băieților, iar fetele nu au voie cu fuste mai scurte de o palmă deasupra genunchilor. Cămașa trebuie să se suprapună o palmă peste pantaloni sau fustă. Este menționat și faptul că hainele trebuie să aibă măsura potrivită, să nu fie nici prea strâmte, nici prea largi.

În schimb, elevii au voie cu tatuaje sau piercinguri, atâta vreme cât acestea nu sunt vizibile.

În internatul acestu colegiu, orice medicament trebuie să fie dat pedagogului, iar acesta se administrează doar de faţă cu supraveghetorii.

Citește și: Văduva lui Victor Socaciu, prima reacție după ce Marina Almășan a lansat o carte despre relația ei cu artistul

Volodimir Zelenski, despre negocierile dintre Ucraina și Rusia: „Cu fiecare nouă atrocitate, dispare dorința și posibilitatea de a negocia”

Cum și-a descoperit Andreea Bănică diastaza. Simptomele care au făcut-o să meargă la medic

Anamaria Prodan, ținută de mii de euro la un eveniment din Capitală. Cum s-a îmbrăcat impresara

Ce alte reguli ciudate mai impun școlile din România

Regulile sunt asemănătoare la majoritatea liceelor din Iași atunci când vine vorba de ținută. Însă există școli unde sunt specificații suplimentare cu privire la vestimentația elevilor. De exemplu, la Liceul „Moisil”, sunt interzise obiectele vestimentare cu mesaje sataniste, erotice sau antisociale, dar şi machiajul în exces, vopsirea părului în culori stridente sau purtarea bijuteriilor „inadecvate”. 

În regulament mai este menționat faptul că sunt interzise obiectele contondente şi este exemplificată în acest caz jucăria „kendama”. Totodată, „elevii au obligaţia de a acorda semnele exterioare de respect (salutul din poziţia în picioare, acordarea priorităţii de trecere, etc) profesorilor, personalului şcolii, elevilor mai mari”.

La un alt liceu din Iași, Colegiului „Negruzzi”, elevilor le este interzisă „orice atingere nejustificată, fără discuţii prealabile cu conducerea şcolii, renumelui şi prestigiului şcolii în mass-media, pe reţelele sociale etc”. În plus, este interzisă folosirea oricărui aparat de înregistrare (foto, video, audio) fără aprobarea conducerii.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter