Școala începe de luni, 8 noiembrie. Care este condiția pentru prezența fizică

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 05 noiembrie 2021, 13:12

De luni, 8 noiembrie 2021, școlile vor fi redeschise. Elevii se vor putea întoarce la cursuri doar dacă este îndeplinită o condiție.

După vacanța de două săptămâni, aproximativ 1,8 milioane de elevi și preșcolari vor merge la școală/ grădiniță. Prezența fizică va fi posibilă doar acolo unde rata de vaccinare a personalului –  profesori și angajați – e mai mare de 60%, a declarat, vineri, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. 

Această condiție este îndeplinită în 54% din școlile și grădinițele din învățământul de stat și privat. Cea mai mare rată de vaccinare este în rândul liceelor, potrivit Digi24.

În București rata de vaccinare împotriva COVID-19 din învățământ e de aproape 80%. 69% din scoli aveau rata de vaccinare peste 60%.

Citește și: Iași: O femeie cu COVID-19, care se trata singură crezând că are gripă, a murit în timp ce făcea cumpărături

Actorii Eugen Cristea și Cristina Deleanu dau în judecată statul român, din cauza certificatului verde. Ei spun că nu se pot vaccina anti-COVID-19. „Suntem ai nimănui!”

Preşedintele Colegiului Medicilor: peste 92% din decesele de COVID-19, înregistrate la persoane nevaccinate

Gabriela Cristea, atacuri de panică și fobii după ce s-a vindecat de COVID-19

Criteriile pentru școala online nu se schimbă

Rata de vaccinare la nivelul fiecărei unități de învățământ va fi afișata pe site-ul fiecărui inspectorat școlar județean/ISMB, în fiecare zi de vineri. În baza acesteia se poate decide trecerea la prezență fizică, dacă rata ajunge să depășească pragul de 60%.

Va exista posibilitatea in continuare ca la nivelul școlii să se trimită o cerere pentru ca școala să rămână în online chiar dacă are o rata de vaccinare de peste 60%.

Dacă vor exista cazuri de COVID-19, clasa sau grupa se închide pentru 14 zile. Dacă jumătate din clase au activitatea fizică suspendată din cauza cazurilor de infectare, atunci toată școala se va închide timp de 14 zile. În aceste cazuri se va trece la varianta online.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter