Când vor da elevii tezele, conform oficialilor din Ministerului Educației

De Unica.ro, pe

Elevii vor susție tezele când se vor întoarce din vacanța de două săptămâni, dar va fi luată în considerare și renunțarea la ele, conform oficialilor din Ministerul Educației.

Renunțarea la teze se va face doar dacă situația pandemică se va agrava, conform secretarului de stat în Ministerul Educației Sorin Ion. Acesta a spus pentru Mediafax că decizia nu a fost încă luată.

„În privința tezelor, decizia nu este una 100% asumată”, a zis Sorin Ion, potrivit Mediafax, citat de Digi24. „Aici avem mai multe. Vorbind din punct de vedere didactic, una din solicitările Consiliului Național al Elevilor, de exemplu, este să reintroducem măsura de anul trecut, cu două note la fiecare disciplină, indiferent de numărul de ore pe săptămână, soluție pe care o agreăm și pe care o vom implementa. În privința renunțării la teze, o vom face doar în situația în care nu avem încotro”.

Momentan, oficialii din Ministerul Educației vor să fie susținute tezele, după cum a explicat secretarul de stat. Acesta a punctat: „Vă reamintesc să tezele pot fi date și în ultimele săptămâni dinainte de vacanța de iarnă, până în 20 decembrie, iar la revenirea la școală, în celelalte două săptămâni de după vacanța de iarnă, să aibă loc reglarea situației școlare, încheierea situațiilor școlare și așa mai departe. Prin regulamentele școlare tezele trebuie trecute în catalog cu 2 săptămâni înainte, în condițiile actuale ale regulamentului școlar. Prin urmare, perioada cea mai recomandată pentru teze în cazul revenirii la școală este a doua jumătate a lunii decembrie”.

Citește și: Președintele CNCD: școlile ar putea rămâne deschise dacă își asumă folosirea certificatului verde și testării

Citește și: Medic român din Franţa: „Cei cu idei ciudate despre vaccin au avut acces limitat la emisiuni TV”

Citește și: Medic ATI: „În zilele acestea se stinge o întreagă generaţie de bunici”

Citește și: În România, doar 20% din profesori sunt pregătiți să predea online, conform ministrului Educației

La rândul său, șeful Departamentului de Situații de Urgență, Raed Arafat, a afirmat că situația valului patru al pandemiei de COVID-19 a atins un platou: „Este clar că suntem deja de câteva zile la un platou. Există tendință foarte ușoară de scădere, dar încă trebuie monitorizat acest lucru, nu putem să tragem concluzii până nu va fi un lucru consistent și până nu vedem care va fi viteza cu care va scădea numărul cazurilor noi”.

Însă situația nu este nici pe departe roz, potrivit lui Arafat: „Numărul de cazuri este foarte mare și în continuare va produce presiuni asupra sectorului sanitar, asupra secțiilor de Terapie Intensivă și asupra UPU. În 22 octombrie, aveam 1848 de pacienți la ATI, acum avem 1875. Chiar dacă există un platou, totuși numărul cazurilor de ATI a crescut”.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter