Șerban Ionescu a fost internat din nou în spital

De Diana Zagrean, pe

Starea lui Șerban Ionescu pare să se fi înrăutățit în ultima perioadă. Maestrul a fost dus la Floreasca de asistenta lui, care a insistat asupra discreţiei cu care trebuie să fie tratat.
Șerban Ionescu a ajuns din nou, astăzi, la Spitalul Floreasca, unde a fost însoțit de asistenta personală, informează Libertatea.ro.
Aceasta le-a înmânat medicilor un document prin care le cere să nu facă publice informații despre starea de sănătate a actorului. Ultima dată, Şerban Ionescu a fost internat la spitalul Elias în urmă cu două luni, unde şi-a continuat tratamentul pentru afecţiunea neurologică de care suferă.
La jumătatea lunii august, Şerban Ionescu, care a fost diagnosticat în urmă cu aproape un an cu borelioză, s-a întors în România de la clinica din Germania în care a fost îngrijit şi unde a fost diagnosticat cu scleroză multiplă amiotrofică.
Scleroza laterală amiotrofică constă într-o pierdere progresivă a anumitor celule nervoase din creier şi măduva spinării, numite neuroni motori, ce controlează muşchii voluntari, care fac posibilă mişcarea, potrivit Mediafax.
Scleroza laterală amiotrofică este o boală progresivă, invalidantă şi fatală. Mersul, vorbitul, mâncatul, înghiţitul şi alte funcţii fundamentale ale corpului devin treptat din ce în ce mai dificile şi pot provoca diferite alte boli şi complicaţii.
Maladia poate debuta la orice vârsta, însă este mai frecventă la vârsta a doua şi a treia. Cauzele sclerozei laterale amiotrofice sunt necunoscute, dar se ştie că aproximativ 5-10% din pacienţi prezintă o formă moştenită a bolii.
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter