Vedete: Şerban Ionescu şi Iurie Darie în situaţii critice

De Ileana Voicu Ghinea, pe

Până mai ieri bărbaţi în toată firea, artişti cu activitate intensă, stâlpi de familie, Iurie Darie şi Şerban Ionescu se află astăzi ţintuiţi într-un pat de spital, în stare destul de gravă.
Cu suferinţe diferite, vârste diferite, situaţii diferite, cei doi actori grei ai teatrului românesc trec prn clipe cumplite.

Şerban Ionescu (62 de ani), distrus de o căpuşă

„Aş vrea ca la înmormântarea mea să ţină discurs Radu Beligan”, i-a mărturisit lui Cătălin Măruţă Şerban Ionescu, actorul ţintuit la pat de o căpuşă. De mai bine de un an, soţul Magdei Catone se luptă cu boala Lyme, provocată de o muşcătură de căpuşă. În momentul acesta nu-şi mai poate mişca mâinile şi este internat la spitalul SRI din Baloteşti. „De 6-7 luni sunt într-o permanentă competiţie cu boala asta. E un musafir neplăcut, am luat-o ca pe o doamnă care s-a îndrăgostit”, a spus Şerban Ionescu, la Happy Hour.

Totul a început cu un blocaj de umăr. Timp de cinci luni a urmat un tratament bazat pe un cocktail de antibiotice, alături de o dietă strictă. Numai că Borelia Garini este, potrivit actorului, „boala cu 1.000 de feţe”, care atacă membrana neuronală, mielină, afectând astfel muschii şi alte organe.

Chiar dacă nu mai poate să mănânce singur, să se spele sau să se plimbe, Şerban Ionescu mai are puterea să glumească, dovadă fiind apariţia lui de la Happy Hour. „Ştii că la noi teatrul e în reparaţii, le-am spus să termine teatrul mai repede să aibă unde să mă expună. Aş vrea ca la înmormântarea mea să ţină discurs un singur om, Radu Beligan. Ăsta sunt, e umorul negru. Le-am zis, să mă trimiteţi la Augsburg să mor ca Bălcescu, în străinătate”.

La final, actorul nu a uitat de fani. „Vă iubesc!”, a spus el cu ochii în lacrimi.

Magda Catone a anunţat că pe 26 mai, de la ora 11.00, la Teatrul Naţional Bucureşti, se va juca spectacolul „Dineu cu proşti”, care-l avea pe Şerban Ionescu în distribuţie, iar încasările din vânzarea de bilete vor fi folosite pentru tratamentul actorului.

Iurie Darie ar putea fi operat pe creier

La 83 de ani, sănătatea îi cam joacă feste emblematicului actor. Un astfel de episod a avut loc joi când, din cauza faptului că s-a simţit foarte rău de la primele ore ale dimineţii, soţia lui Anca Pandrea a hotărât să ceară ajutorul medicilor. Informaţiile vehiculate au fost multe, cea mai des auzită a fost versiunea unei posibile intervenţii chirurgicale pe creier.

„Am aflat că maestrul este internat la Bagdasar Arsenie, din păcate nu mai poate merge, iar doctorul Georgescu îi va face o puncţie la creier să îi scoată nişte lichid, şi în funcţie de rezultatul analizelor îl va opera pe creier sau nu”, declara ieri, pentru România TV Marius Marinescu, prieten cu Iurie Darie.

Vedete: Şerban Ionescu şi Iurie Darie în situaţii critice

În această dimineaţă, starea actorului părea puţin îmbunătăţită, soţia lui Anca Pandrea spunând că vedeta a reuşit să mănânce. În ceea ce priveşte evoluţia din zilele următoare, informaţiile sunt din nou incerte. “Încă nu se ştie ce are. I s-au făcut nişte analize, dar se va continua seria cercetărilor medicale până luni, inclusiv. Vă daţi seama că am nişte emoţii foarte mari. Voi sta cu el în spital. Mă bucur că a mâncat şi că a glumit cu asistentele”, a declarat Anca Pandre, pe holul spitalului, pentru Libertatea.

Nu este pentru prima dată când actorul îşi pierde cunoştinţa. Anul trecut, actorul a fost de o echipă SMURD, la Spitalul Floreasca din Capitală din aceleaşi motive. Cu o carieră impresionantă în teatru şi film, Iurie Darie a debutat în 1953 cu producţia „Nepoţii gornistului”, în regia lui Dinu Negreanu. „S-a furat o bombă” din 1961, „Dragoste la zero grade” din 1964, „Fraţii Jderi” din 1974 sau „Triunghiul morţii” din 1999. Anul acesta, în martie, Iurie Darie a primit premiul Gopo pentru întreaga carieră.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter