Simona Halep s-a calificat în optimi la Australian Open. O va înfrunta pe Serena Williams

De Mădălina Manole, pe Ultimul update Sâmbătă, 19 ianuarie 2019, 12:27
Simona Halep, numărul unu mondial, s-a calificat în optimile de finală ale turneului Australian Open, primul turneu de Mare Şlem al anului.

Simona Halep, locul 1 WTA, a învins-o astăzi pe Venus Williams, sora mai mare a Serenei, locul 38 WTA, cu 6-2, 6-3, la Melbourne. Astfel, jucătoarea noastră, în vârstă de 27 de ani, va intra în optimi la Australian Open și o va înfrunta pe Serena Williams, cea mai titrată jucătoare din secolul XXI, care aspiră la primul loc în istorie, în prezent locul 16 WTA. Pentru Serena Williams acesta va fi primul meci de tenis cu Simona Halep, de când a devenit mamă.

Simona Halep a mai întâlnit-o pe Venus Williams de cinci ori în circuitul WTA, ultima lor confruntare având loc chiar anul trecut, la Montreal, unde Simona s-a impus cu 6-2, 6-2, în cadrul optimilor de finală.

Primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, a debutat duminică, 13 ianuarie 2019. La masculin, ultimele 13 ediții au fost câștigate de Roger Federer și Novak Djokovici, cu două excepții – prima în 2009 când a câștigat Rafael Nadal și și 2014 când trofeul a fost obținut de Stan Wawrinka.

Pe de altă parte, la feminin au existat șapte campioane: Serena Williams, care a triumfat de cinci ori, Amelie, Mauresmo, Maria Șarapova, Viktoria Azarenka, Kim Clijters, Li Na, Angelique Kerber și Caroline Wozniaki. Anul trecut, Simona Halep a fost aproape de câștigarea marelui trofeu, însă a pierdut în fața danezei Caroline Wozniaki.

Sursă foto: Libertatea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter