Simona Gherghe și-a dus copiii în Spania: „Valencia e un oraș cu oameni fericiți”

De Simona Tudorache, pe

Simona Gherghe a petrecut, în mini-vacanța de Paște, câteva zile de poveste în Spania, alături de soțul ei, Răzvan Săndulescu și de cei doi copii, și se declară fascinată de tot ce a întâlnit acolo.

Prezentatoarea de la Antena1 are convingerea că Valencia e un oraș cu oameni fericiți, iar starea asta se simte peste tot.

Simona Gherghe: „Te simți ca-n junglă”

“Nu poți să cunoști un oraș în câteva zile, poate nici în câteva luni. Dar e suficient să-i simți vibrația, să vezi chipurile oamenilor. Și mai ales zâmbetul. Valencia e un oraș cu oameni fericiți. Poate o fi de la soare, poate de la portocale și măslini, deși sigur, sigur e și de la civilizație.

Dar mai presus de orice, Valencia iubește copiii. Cred că e cel mai child friendly oraș pe care l-am vizitat. Bioparcul e minunat, animalele sunt respectate și trăiesc într-un habitat foarte apropiat de cel natural. Iar vizitatorii văd animalele atât de aproape, încât te simți ca-n junglă”, spune Simona Gherghe pe o rețea de socalizare.

„Nu mai puteau trăi sub amenințarea apelor”

Vedeta recunoaște că cel mai mult i-au plăcut, în cele câteva zile în care a luat la pas orașul, Grădinile Turia, care au o poveste uluitoare. Pentru că e despre evoluție și despre o viață cu adevărat mai bună pentru locuitorii Valenciei.

“În 1957, răul Turia a inundat orașul și a curmat zeci de vieți. Era clar pentru edili că nu mai puteau trăi sub amenințarea apelor. Așa că au pus la bătaie unul dintre cele mai ambițioase proiecte arhitecturale din lume: să mute răul în afară orașului și să transforme albia într-un parc uriaș. N-a fost simplu, a durat zeci de ani, s-a tot construit în etape, între 1982 și 2004”, precizează ea.

Ce a impresionat-o pe vedetă

Cu toate astea, rezultatul e fabulos. “Kilometri întregi de grădini, livezi de portocali și măslini, locuri de joacă (și minunatul Gulliver cu zeci de tobogane), fântâni arteziene și minilacuri artificiale. Traficul e prietenos cu bicicliștii, au piste speciale în tot orașul, au benzi pentru transportul public și taxi, așa că orașul nu se blochează.

Dar revenind la grădinile Turia. Va imaginați cum ar fi Bucureștiul golit de Dâmbovița și transformată albia în kilometri întregi de parcuri?”, adaugă Gherghe.

Citeşte și: Imagini de colecție cu Simona Gherghe. Cum arăta prezentatoarea de la Antena 1 în copilărie

Simona Gherghe, fericită pentru Vlad și Ana

În tot acest timp, vedeta și-a observat copiii și a înțeles cât de fericiți îi face marea și cât de bine le poate prinde din când în când o vacanță.

 “Și da, e și soarele, da, sunt și portocalii sau măslinii, dar cred că e mai ales marea. Marea îi face pe oameni fericiți. Și liberi.

Uitați-vă la bucuria copiilor, la cum aleargă pe plajă, cum nu-i frige nici nisipul, nu-i supără nici valurile, nici apă rece că gheață, la mijlocul lui aprilie, nu-i înțeapă nici scoicile, nu-i deranjează nici vântul.

Da, cred că oamenii care trăiesc în orașele de la mare sunt mai fericiți. Pentru noi, ceilalți, fericirea asta e sinonimă cu vacanța. Și, Doamne, cât o așteptăm”, a mai spus ea.

Citeşte și: Simona Gherghe a ajuns cu copilul la spital: „Analizele lui Vlad erau extrem de proaste”

„Analizele lui Vlad erau extrem de proaste”

Simona Gherghe a trecut printr-o încercare grea luna trecută. Prezentatoarea de la Antena 1 a fost nevoită să se interneze cu fiul său, Vlad, în spital. Băiețelul avea analizele foarte proaste. Au urmat nopți albe și multe momente de tensiune.

“Suntem acasă, după câteva zile grele, cu Vlad în spital. E prima experiență de genul ăsta, iar Vlad a fost tare curajos. Și răbdător. Pentru un copil cu o stare excelentă, fără febră, fără simptome, în afară de ganglioni inflamați, e greu să reziști câte 8, 10 ore pe zi, legat de o perfuzie. Ne-am internat la Institutul Matei Balș, pentru că analizele lui Vlad erau extrem de proaste.

Niște valori ale transaminazelor foarte mari, cauzate de un virus, care nu i-a dat alte simptome”, povestea Simona atunci, pe o rețea de socializare.

Foto: Facebook, Pr

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter