Simona Gherghe, despre „bâjbâiala” cu închiderea școlilor în contextul coronavirusului: „Mi se pare lipsă de responsabilitate”

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Miercuri, 11 martie 2020, 18:01

Simona Gherghe, celebra prezentatoare de televiziune, a transmis un mesaj pe rețelele de socializare în care a vorbit despre subiectul care este pe buzele tuturor în momentul de față – criza provocată de coronavirus.

Vedeta, în vârstă de 42 de ani, mamă a doi copii, susține că este de acord cu decizia de închidere a școlilor în contextul isteriei provocate de infecțiile cu coronavirus. În opinia Simonei Gherghe, prioritară este sănătatea copiilor, iar „bâjbâiala” cu închiderea unităților de învățământ este un gest “lipsit de responsabilitate” al autorităților române.

„Bâjbaiala asta cu ‘închidem școlile”, „hai să mai așteptăm”, „nu e momentul”  mi se pare total lipsită de responsabilitate. Ce ar trebui să primeze, acum, e sănătatea copiilor noștri. Nu trebuie să avem un număr alarmant de îmbolnaviri, ca să luam o decizie care sigur ajută la prevenirea răspândirii virusului. Fără panică, da, încă nu e de speriat situația de la noi, dar ar putea deveni și încă foarte repede, dacă e să judecăm viteza cu care se transmite COVID-19. Știu că pe mulți i-ar nemulțumi o astfel de măsură, că e și problema asta cu cine să-i lase pe cei mici, dar sănătatea copiilor trebuie să fie prioritatea! Asta e cel mai important”, a spus Simona Gherghe, într-o postare pe pagina sa oficală de Facebook.

Citeşte şi Simona Gherghe, cu fetița la spital: „Bine ar fi fost să poarte toţi copiii câte o mască”

Jurnalista a încheiat printr-un îndemn la calm, dar și la respectarea regulilor de prevenție a infectării cu noul coronavirus.

„Calm și sănătate! Și nu uitați de regulile esențiale de prevenție, în principal spălarea mâinilor. Aș adăuga și stranutul în pliul cotului, nu în palme. Fetița noastră, de 2 ani și 9 luni, a deprins acest obicei”, a mai scris Simona Gherghe, în postarea sa.

sursa foto – facebook.com

Stiri coronavirus Romania – citește cele mai noi informații despre cazurile din țară

Vezi și: Simptome coronavirus – cum se manifestă și cum se transmite

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter