Și-a vândut câinele ca să își ia de mâncare. Povestea neștiută despre Sylvester Stallone sau ce înseamnă să crezi în visul tău

De Mihaela Dobre, pe Ultimul update Miercuri, 17 mai 2017, 15:14
A creat două personaje legendare, Rocky și Rambo, este unul dintre cei mai bine plătiți actori de la Hollywood și a reinventat filmele de acțiune din anii ’80. Sylvester Stallone, căci despre el este vorba, nu mai are nevoie de nicio prezentare.

Însă puțini sunt cei care știu că înainte să devină celebru, Stallone a trecut prin momente pe care el le definește acum drept cumplite. A răbdat de foame, era falit, nu își permitea să plătească încălzirea pentru apartament și nu reușea să își găsească un loc de muncă.

Și-a vândut câinele ca să supraviețuiască

Ajuns la disperare, actorul a decis să își vândă câinele pentru a-și putea lua de mâncare. Își amintește si acum de Butkus, câinele său din rasa Bullmastiff și spune că îi datorează succesul lui în carieră. Starul a povestit recent despre prietenia lor, care a început în 1971.

La vremea aceea era doar un căţeluş. Amândoi eram slăbănogi, mereu înfometaţi, şi ne duceam viaţa într-un adăpost de noapte din subsolul unei staţii de metrou din New York. Aveam doar două perechi de pantaloni şi pantofii găuriţi”, a mărturisit Sylvester Stallone.

Până la acea dată, Stallone reuşise să joace doar în filme pentru adulți, cum ar fi „The Party At Kitty and Stud’s”, lansat în 1970. Când lucrurile s-au înrăutăţit, în 1974, şi abia reușea să supraviețuiască, a trebuit să își vândă cel mai bun prieten în fața unui supermarket, ca să își cunpere mâncare.

„Mi-am vândut mastiful, pe Butkus. Am primit 50 de dolari de la un tip numit Little Jimmy, deși eu am cerut 100 de dolari”, dezvăluie protagonistul din „Rocky”.

Un meci de box i-a schimbat viața

Într-o zi, ca să se mai încălzească, a intrat într-o bibliotecă şi acolo a citit o carte de Edgar Allen Poe. Sylvester Stallone spune că acest lucru l-a ajutat să îşi susţină viziunea. S-a decis să scrie mici scenarii, iar pe unul dintre ele a reuşit să îl vândă cu 100 de dolari, „ceea ce în acel moment însemna o mulțime de bani pentru mine”.

În cele din urmă, inspiraţia salvatoare îi vine după ce vede la televizor un meci de box cu Muhammad Ali (Cassius Clay) împotriva unui boxer care, deşi era clar că va fi învins nu renunţa la luptă. În doar 20 de ore, actorul a scris scenariul unui film care avea să devină legendar, Rocky (1976). Stallone a insistat să fie el cel care joacă în rolul principal, ceea ce a făcut și mai grea misiunea producătorilor de a-l vinde și promova.

Ar fi putut obţine 300.000 de dolari pentru scenariu, dacă ar fi acceptat să nu joace el rolul principal. Cum s-a încăpăţânat să fie protagonistul filmului, a câştigat doar 20.000 de dolari pentru scenariu, plus 340 de dolari pe săptămână pentru interpretare.

Primul lucru pe care l-a făcut cu banii câștigați din filmul „Rocky” a fost să își răscumpere câinele

 „După ce am vândut scenariul de la Rocky, am mers să îl văd pe Little Jimmy şi l-am implorat să îmi dea câinele înapoi. A început să spună că micuţii lui îl iubesc deja. Bărbatul acela a vrut să se bată cu mine ci a spus că mă va ucide – era o persoană mică şi nebună. Iar eu nu puteam să mă lupt cu el, m-ar fi arestat. Aşa că m-am oferit să îi plătesc dublu. Oricum, am ajuns să îi dau 3.000 de dolari”.

Butkus a murit în urma unui atac de cord în 1981, dar Stallone nu l-a uitat nici până acum și îl păstrează pe ecranul computerului său.

Citește și – Din oameni ai străzii au ajuns mari vedete. Vezi despre cine este vorba!

Citește și –Cele mai grave accidente de pe platourile de filmare

Foto – Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter