Scandal la casa regală. Un bărbat susține că e moștenitorul de drept și dă în judecată Palatul Buckingham

De Oana Savin, pe Ultimul update Miercuri, 16 octombrie 2019, 15:51
Un bărbat în vârstă de 73 de ani dă în judecată Palatul Buckingham, susținând că este moștenitorul de drept al tronului Marii Britanii. Mai mult, acesta spune că tatăl său a fost produsul „unuia dintre cele mai mari scandaluri sexuale regale din istorie”.

Francois Graftieaux consideră că strămoșii săi erau moștenitorii de drept ai tronului birtanic deoarece bunica lui a avut o aventură cu regele Eduard al VIII-lea.

Mai mult, bărbatul a solicitat de două ori probe de ADN de la Regina Elisabeta a II-a, însă fără succes. Acesta spune că familia sa a fost eliminată din linia de succesiune la începutul anilor 1900, în urma aventurii.

Francois susține că tatăl său, Pierre-Edouard, s-a născut în urma unei aventuri între cel care atunci era Prințul de Wales și bunica sa, Marie-Lonie Graftieaux, o croitoreasă franceză.

Însă Pierre-Edouard nu și-a mai găsit locul spre tron după ce regele a abdicat, din cauza presiunii Familiei Regale și a Guvernului britanic.

Acest lucru înseamnă că familia sa a pierdut pământuri, titluri și bogății, iar acum bărbatul vrea ca bunica sa să fie inclusă în cărțile de istorie.

Potrivit legii din Marea Britanie, Familia Regală nu poate fi dată în judecată în tribunalele civile. Însă Francois crede că o acțiune civilă poate fi adusă împotriva Palatului Buckingham, care servește ca instituție administrativă a monarhului.

Bărbatul, care seamănă cu regeșle Edward, presupusul său bunic, a precizat că nu își dorește niciun fel de compensație.

Însă vrea ca cărțile de istorie să fie rescrise pentru a reflecta locul familiei sale în linia de succesiune a tronului britanic.

În timp ce tatăl meu și cu mine nu am fi avut cum să devenim regi ca urmare a abdicării lui Edward, familia Graftieaux ar fi trebuit să aibă cel puțin titluri nobiliare. Ca ultimul din familia Graftieaux, voi întreprinde orice acțiune este necesară și posibilă pentru a ne proteja moștenirea și să fac lumină în unul dintre cele mai mari scandaluri sexuale regale din istorie”, a declarat Francois Graftieaux citat de The Mirror.

Acesta a solicitat reginei mostre ADN în anii 2004 și 2013, însă fără a le obține.

Acum, bărbatul spune că dacă această ultimă solicitare îi va fi ignorată, se va simți forțat să ia acțiuni legale pentru a forța o investigație, posibil sub incidența Actului pentru Drepturile Omului.

Nu cer Palatului bani, titluri sau putere, dar cel puțin să stabilească identitatea bunicului meu și circumstanțele nașterii tatălui meu”, a subliniat Francois.

Graftieaux și-a început cercetările privind identitatea bunicului său în anul 1994, imediat după ce tatăl său a decedat. Acesta din urmă nu i-a spus niciodată despre cine este vorba, doar că a fost o persoană faimoasă căruia nu „i s-a permis să se căsătorească cu bunica ta”.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter