Primul Paște fără Regina Elisabeta a II-a: „Va fi greu”. Cum vor decurge evenimentele la Palatul Buckingham

De Oana Savin, pe

Este primul Paște fără Regina Elisabeta a II-a, iar Familia Regală britanică îi va simți lipsa monarhului. Această sărbătoare va fi deosebit de emoționantă pentru membrii Casei Regale, deoarece este prima fără regretata suverană.

Regina Elisabeta a încetat din viață în septembrie 2022, la vârsta de 96 de ani, iar fiul ei cel mare, Charles, i-a succedat la tron. În timp ce Palatul Buckingham se pregătește pentru ceremonia de încoronare de pe 6 mai, sărbătoarea Pascală le oferă o șansă membrilor familiei regale de a se reuni. Este o oportunitate și de a reflecta asupra vieții remarcabile a suveranei, care pe 21 aprilie ar fi împlinit 97 de ani.

Primul Paște fără regina Elisabeta a II-a. Cum vor decurge festivitățile

Este de așteptat ca Regele Charles (74 ani) să continue tradiția mamei sale și să își conducă familia la slujba de Paște la capela St George de la Castelul Windsor. Prințul William și soția sa, Kate Middleton, vor fi prezenți, însă nu se știe dacă și se vor alătura și cei trei copii ai lor, Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul Louis.

La slujbă ar putea fi rostită o rugăciune specială pentru Regina Elisabeta, care este înmormântată în Capela Memorială Regele George al VI-lea, alăturată capelei St George.

Citește și: Ultimele cuvinte dintre Prințul Harry și Regina Elisabeta a II-a. Dezvăluiri despre moartea Prințesei Diana și reacția Prințului Charles

În timpul sezonului de Crăciun, un fost angajat al palatului a spus cât de dificil va fi pentru Familia Regală să marcheze sărbătorile fără iubita lor matriarhă.

„Va fi greu deoarece regina era tot ceea ce ei știau, la fel ca mare parte a Marii Britanii”, a spus sursa pentru People.

Citește și: Răspunsul „criptic” dat de regina Elisabeta lui Harry când a întrebat-o dacă se poate căsători cu Meghan Markle

Regina Elisabeta a fost conducătoarea Bisericii

„Primul an este cel mai dificil deoarece este întotdeauna primul din tot”, a mai spus sursa.

Regina Elisabeta a servit cu credință ca șef al Bisericii Angliei încă din 1952, putere ce i-a fost conferită după urcarea pe tron.

Regretata suverană a fost o creștină devotată de-a lungul vieții ei și a participat în mod regulat la slujbe.

Deși regina nu a mers la Biserică în duminica Paștelui, anul trecut, alți membri ai familiei regale, inclusiv Prințul William, Kate Middleton, prințul George, prințesa Charlotte, prințul Edward, Sophie, ducesă de Edinburgh și prințesa Eugenie, au participat. Este probabil ca monarhul să fi întâmpinat niște vizitatori speciali, întrucât și-a petrecut vacanța în apartamentele ei din Castelul Windsor.

Citește și: Cât au costat rochiile de mireasă ale femeilor din familiile regale. Cea purtată de regina Elisabeta a II-a, printre cele mai scumpe

Citește și: Meghan Markle, acuzată că și-a bătut joc de regina Elisabeta în documentarul Netflix. Dezvăluirile și imaginile care au stârnit revolta Prințului William și a miniștrilor britanici

Monarhului „nu îi era teamă de moarte”

Pe 9 septembrie 2022, a doua zi după moartea reginei, arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, a povestit cum a decurs ultima întâlnire cu suverana. Acesta a spus că a simțit că reginei Elisabeta „nu îi era teamă de moarte”.

„Am plecat gândindu-mă că există cineva care nu se teme de moarte, are speranță în viitor, cunoaște stânca pe care stă și asta îi dă putere”, a spus Welby despre conversația avută cu regretata regină în iunie 2022.

„Simțeai că istorie era în fața ta, dar era o istorie cu ochi albaștri strălucitori, un zâmbet extraordinar șibucuria unui comentariu uscat rapid”, a adăugat liderul bisericii.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus imagini de colecție cu regina Elisabeta a II-a

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter