Ce a ținut aprinsă flacăra iubirii dintre Regina Elisabeta și Filip. Secretul căsniciei, dezvăluit de un istoric

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 28 noiembrie 2022, 12:55

Căsnicia Reginei cu Prințul Philip a fost de-a lungul anilor model pentru unii și subiect de controverse pentru alții. Un istoric, expert în regalitate, a povestit secretul care ar fi ținut aprinsă flacăra iubirii între Regina Elisabeta și Filip. O iubire care a durat mai bine de 70 de ani.

Istoricul Tessa Dunlop a spus că mariajul fostului monarh a fost unul reușit datorită faptului că Regina i-a oferit Prințului Filip „stabilitatea” pe care, din păcate Ducele de Edinbrugh nu a avut-o vreodată.

Regina Elisabeta și Prințul Filip, o poveste de iubire de peste șapte decenii

În 1947, Elisabeta a II-a s-a căsătorit cu FilipMountbatten, fiul prinţului Andrew al Greciei. Cei doi s-au cunoscut când prințesa moștenitoare avea doar 13 ani, iar mariajul lor avea să dureze 72 de ani. În urma căsătoriei, Philip a devenit duce de Edinburgh, iar împreună au avut patru copii: Prințul Charles, moștenitorul tronului, prințesa Anne și prinții Andrew și Edward. 

Într-un interviu pe care l-a acordat pentru revista OK!Magazine, expertul regal, care a scris biografia Elisabeta și Filip: Povestea unei tinere iubiri, mariajul și monarhia, a spus că Regina a rămas de-a lungul timpului „îndrăgostită nebunește” de Filip.

„Cred că Filip o iubea pe Elisabeta. Nu m-am îndoit niciodată de asta. Ea i-a schimbat viața. I-a dat o stabilitate pe care el nu a avut-o niciodată, i-a dat o avere pe care nu a avut-o niciodată. Ea i-a oferit o platformă la care nu ar fi putut visa. Ea i-a dat tot ce el nu avea”, spune Tessa Dunlop

Istoricul a spus că atât „independența”, cât și „toleranța” au fost cheia succesului căsătoriei de durată a cuplului și că Regina a fostbună atunci când i-a oferit soțului ei tot ce avea nevoie.

Prințul Filip s-a născut pe 10 iunie 1921, la casa familiei sale, Mon Repos, pe insula grecească Corfu. A fost al cincilea copil și singurul băiat al prințului Andrew al Greciei și Danemarcei și al prințesei Alice de Battenberg.

Citește și: Reacțiile vedetelor din România la decesul Reginei Elisabeta a II-a

A venit pe lum exact în momentul în care familia regală greacă a căzut sub o dictatură militară, iar restul copilăriei a fost petrecută în fugă, în Europa iar ulterior a fost înscris la școala Gordonstoun din Scoția, scrie Daily Mail.

Povestea vieţii Reginei Elisabeta a II-a. Evenimentele care i-au marcat cele 7 decenii de domnie

Regina Elisabeta a II-a a fost cel mai longeviv monarh al Marii Britanii. A urcat pe tron în anul 1952, la aproape 26 de ani şi – de atunci – şi-a dedicat întreaga viaţă poporului britanic. Împreună cu Prinţul Philip, a avut patru copii, 8 nepoţi si 12 stranepoţi. Iar de-a lungul  timpului, suverana Marii Britanii a fost reprezentată de 15 prim-miniștri. Primul dintre ei a fost Winston Churchill. 

Născută la 21 aprilie 1926, în Londra, Regina Elisabeta a II-a a fost fiica prințului Albert și a ducesei Elisabeta Bowes Lyon. A fost educată acasă de guvernantă și profesori de elită din Regatul Unit, alături de sora sa, Prințesa Margaret. În primii zece ani din viață, ea a fost moștenitorul aparent al tronului, al treilea în ordinea succesiunii, fără prea multe șanse să devină regină.

Cursul vieții sale avea să se schimbe radical în decembrie 1936. Atunci, regele Eduard al 8-lea a abdicat pentru a se putea căsători cu americanca Wallis Simpson. Fratele său, Prințul Albert, a fost proclamat noul rege al Regatului Unit. Astfel, Prințesa Elisabeta a devenit prima moștenitoare a tronului. 

Era o pasionată înrăită a echitației, obișnuia să parieze pe cursele cu cai, urmărea concursurile de porumbei, dar și meciurile de fotbal. 

În ultimii ani, Regina Elisabeta a II-a s-a confruntat cu o serie de controverse în care au fost implicați membrii ai familiei regale. Fiul ei, Prințul Andrew, a fost implicat în scandalul sexual care l-a vizat pe Jeffrey Epstein, iar în ianuarie 2020 Prințul Harry și Meghan Markle au anunțat că se retrag din familia regală britanică. 

Cel mai dureros moment pentru regină a fost, însă, moartea soţului ei Prinţul Filip în iunie 2021. 

Sursă foto: Profimedia Images / Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter