Conflictul continuă între regele Charles și Prințul Andrew: „Este îngrijorat că familia regală ar putea să oprească utilitățile”

De Oana Savin, pe

Conflictul dintre regele Charles și fratele său mai mic, Prințul Andrew, pare să fie departe de a se încheia. Acesta din urmă refuză să își părăsească casa în care a locuit mai bine de 20 de ani, în timp ce monarhul britanic insistă să elibereze proprietatea.

Acum, Prințul Andrew ar fi cerut o întâlnire cu suveranul Marii Britanii, după ce surse apropiate lui au susținut că „nu are de gând” să își abandoneze casa de la Royal Lodge pentru Prințul William și soția acestuia, Kate Middleton.

Prințul Andrew refuză să își părăsească locuința

Deși regele Charles i-a cerut să se mute, Andrew ar intenționa să onoreze contractul de închiriere pe care l-a semnat în 2003 și refuză să își părăsească conacul în valoare de 30 milioane lire sterline. Acesta este determinat să își respecte restul contractului de închiriere făcut pe 75 de ani.

Potrivit unei surse apropiate ducelui de York, citată de The Telegraph, Prințul Andrew (63 ani) s-ar „teme că familia regală ar putea opri utilitățile pentru a-l scoate afară”.

Un prieten de-al ducelui a declarat pentru Mail On Sunday că Andrew se simte dezamăgit și „refuză să plece” de pe proprietate, despre care se crede că se dorește să ajungă în posesia Prinților de Wales și copiilor lor.

„Este atât de fragil”, a spus prietenul respectiv.

„Refuză să vadă pe cineva. Aceasta a fost casa familiei lui în ultimii 20 de ani. Este logic să îl dai afară?”, a continuat acesta.

„Este îngrijorat că acum că încoronarea s-a terminat, cuțitele sunt scoase. Este îngrijorat că familia regală ar putea chiar să oprească utilitățile pentru a-l scoate de acolo. Dar avem de-a face cu ființe umane, nu cu imobiliare”, a precizat prietenul ducelui de York.

Citește și: Femeia care ar fi fost agresată sexual de prințul Andrew a fost plătită pentru tăcerea ei

Citește și: Regele Charles e furios. Prințul Andrew refuză să plece din casa pe care el și-o dorește pentru William

Regele Charles i-a cerut fratelui său să se mute în Frogmore Cottage

Regele a lăsat să se știe că fratele său ar trebui să părăsească casa în care locuiește cu fosta lui soție, Sarah Ferguson, și să se mute în Frogmore Cottage, fosta locuință a Prințului Harry.

La începutul acestui an regele Charles a redus alocația lunară a fratelui său de 249.000 lire sterline, făcându-l incapabil de a plăti costurile de funcționare ale conacului cu 30 de camere.

Se știe că Royal Lodge, cândva ocupată de Regina Mamă, a fost destinată prințului William și familiei sale.

Andrew s-a mutat în casa luxoasă după moartea bunicii sale, Regina Elisabeta, în anul 2002. Această reședință i-a fost oferită de către mama lui, regretata regină Elisabeta a II-a.

Citește și: Regele Charles s-a gândit la fiul lui Harry în ziua încoronării. Ce i-a transmis lui Archie

Citește și: Cum arăta Regele Charles în copilărie. Imagini de colecție cu suveranul britanic

Se pare că Palatul le spusese inițial celor din familia York că trebuie să părăsească proprietatea până în septembrie, însă aeastă perioadă ar fi nerealistă.

Între timp, Frogmore Cottage, revonată la un standard înalt, a devenit neocupată după ce Prințul Harry și soția sa, Meghan Markle, s-au mutat în Montecito, California.

Pe de altă parte, prieteni ai ducelui de York au sugerat că Prințul Andrew ar putea lua în considerare un compromis dacă regele Charles „face lucrul decent” și vorbește față în față cu fratele său.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu Prințul Andrew și Regele Charles

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter