De ce purta regina Elisabeta a II-a mereu mănuși. Suverana avea zeci de perechi

De Unica.ro, pe

Regina Elisabeta a II-a (21 aprilie 1926 – 8 septembrie 2022) a avut mereu o vestimentație elegantă, iar aparițiile sale în public atrăgeau atenția prin ținutele colorate, asortate cu pălării diverse și genți de mână. Pe lângă bijuteriile purtate în ieșirile publice – coliere, cercei și broșe -, vestimentația reginei era întotdeauna completată de o pereche de mănuși albe sau negre, ori, uneori, colorate.

În cei 70 de ani domnie, suverana a avut mii de apariții publice atât în țară, cât și în străinătate și mereu era văzută cu mănuși, indiferent de anotimp. De ce făcea acest lucru? Răspunsul este cât se poate de simplu – din motive de igienă.

Citeşte şi: Ce se va întâmpla cu bijuteriile Reginei Elisabeta a II-a. Colecția sa cuprinde peste 300 de piese de lux

Deși mulți dintre noi au început să se gândească la microbi și virusuri abia la declanșarea pandemiei de COVID-19, regina avea de mulți ani obiceiul să se protejeze, mai ales că se întâlnea cu o mulțime de oameni din toate colțurile lumii pe care trebuia să-i salute prin strângeri de mână. În plus, Elisabeta era nu numai regina Regatului Unit, dar și a Commonwealth-ului și trebuia să-și protejeze sănătatea, neavând „timp” să se îmbolnăvească.

Dar regina nu purta orice fel de mănuși. De zeci de ani, mai exact din luna de miere ce a avut loc în 1947, ea purta mănuși confecționate de producătorul regal Cornelia James. Aceste accesorii erau fie dintr-un bumbac pur cu un finisaj periat ce imita pielea de căprioară, fie dintr-un material tricotat elvețian, mai ușor.

Genevieve James, directorul de creație și fiica regretatei Cornelia James, a vorbit despre pasiunea reginei pentru mănuși. Ea a spus că mănușile pot avea un scop practic, dar au devenit și o parte caracteristică a identității ei.

„[Purtarea mănușilor] este, în primul rând, legată de stil. Iar apoi, vine aspectul practic – a spus James, notează express.co.uk.

Cornelia James a primit din partea Elisabetei un mandat regal ca producător oficial de mănuși în 1979.

Genevieve estimează că brandul a confecționat aproximativ 60 – 70 de perechi de mănuși noi pentru Majestatea Sa.

De ce purta regina Elisabeta a II-a mereu mănuși. Suverana avea zeci de perechi

Se pare că producerea unei singure perechi de mănuși durează aproximativ 45 de minute. Dar, deși Regina a avut o mulțime de mănuși de-a lungul anilor, ea nu este risipitoare.

Genevieve a declarat pentru Reader’s Digest:

Cred că familia regală vrea să fie văzută ca fiind economică, nu irosind bani pe astfel de lucruri.

Potrivit presei străine, suverana a păstrat unele perechi de mănuși, al căror preț era de 110 lire sterline, timp de 40 de ani.

Citeşte şi: Camilla, reacție nervoasă la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a. Ce a făcut-o să-și piardă cumpătul în public

Citeşte şi: Cum arăta Camilla Parker-Bowles în tinerețe. Fotografii de colecție cu Regina consoartă a Regatului Unit

Citeşte şi: Semnificația voaletelor negre purtate de Regina consoartă Camilla și de Kate Middleton la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a. Meghan Markle a renunțat la acest accesoriu

Citeşte şi: De ce au purtat Kate Middleton și Meghan Markle perle la funeraliile suveranei. Camilla, regina consoartă, a ales diamantele

Scoaterea mănușilor de pe mâini implică o anumită tehnică.

Trebuie să le scoți atunci când mănânci (chiar dacă este doar o gustare sau o tartină) și sunt interzise la masă. Pentru a le scoate, trebuie să le tragi deget cu deget și apoi să le așezi în poală, sub șervețel – spun experții în modă.

Foto – Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter