Viața Regelui Charles, de la iubirea pentru Diana, până la încoronarea alături de Camilla. Monarhul britanic a împlinit 74 de ani

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 25 ianuarie 2023, 16:07

Regele Charles al III-lea își sărbătorește astăzi ziua de naștere, prima în calitate de suveran al țării, după urcarea pe tron, care a avut loc în luna septembrie. El a devenit în mod automat monarhul Marii Britanii, după moartea mamei sale, Regina Elisabeta a II-a.

Monarhul s-a născut la 14 noiembrie 1948 la Palatul Buckingham și a fost primul copil al Prințesei Elisabeta, la acel moment Ducesă de Edinburgh și a Prințului Filip. De-a lungul celor peste șapte decenii, viața lui Charles al III-lea a fost presărată de o serie de evenimente care i-au marcat existența.

Regele Charles împlinește 74 de ani. Viața noului monarh al Marii Britanii

Istoricii spun că Charles nu a avut o copilărie uşoară, din cauză că părinții lui erau adesea plecați în turnee în Commonwealth, chiar și luni întregi. Actualul rege nu și-ar fi petrecut primele două Crăciunuri din viață alături de părinți, care nu au fost lângă el de el nici atunci când acesta a împlinit vârsta de trei ani, scrie History.

Viața Regelui Charles, de la iubirea pentru Diana, până la încoronarea alături de Camilla. Monarhul britanic a împlinit 74 de ani
Regina Elisabeta a II-a , alături de cei doi copii ai săi

Charles al III-lea a urmat studiile școlii Hill House din Londra. A mers apoi la două școli la care învățase și tatăl său, școala Cheam din Berkshire, Anglia, apoi școala Gordonstoun din nord-estul Scoției. La 23 iunie 1970 a absolvit Cambridge, devenind primul prinț moștenitor care a obținut diploma universitară „Bachelor of Arts”.

După terminarea facultății, Charles s-a înrolat în armata britanică. În martie 1971, a început să se antreneze în cadrul forțelor aeriene, pentru a deveni pilot. În septembrie 1971 și-a început cariera în Marina Regală, unde a rămas până în 1976. A fost de asemenea și pilot de elicopter.

Marile iubiri ale Regelui Charles al III-lea. Divorțul de Diana și întoarcerea la Camilla

În tinerețe, Charles a avut legături cu numeroase femei. Printre prietenele lui s-au numărat: Georgiana Russell (fiica ambasadorului britanic în Spania), Lady Jane Wellesley, Davina Sheffield, Lady Sarah Spencer (sora mai mare a Dianei Spencer), Prințesa Marie-Astrid de Luxemburg și Camilla Shand, care mai târziu i-a devenit a doua soție.

Deși Charles a cunoscut-o pe Lady Diana Spencer în 1977, pe când era prieten cu sora ei mai mare, Sarah, idila lor a început abia în anul 1980. Curând după aceea, potrivit biografului lui Charles, Jonathan Dimbleby, fără să simtă o mare pasiune pentru Diana, Charles a început să se gândească serios să o ia de soție.

Prințul Charles a cerut-o în căsătorie pe Diana în februarie 1981, iar nunta a avut loc la catedrala St. Paul la data de 29 iulie. Prințul și Prințesa de Wales au avut împreună doi copii: William și Harry.

Charles a fost primul tată din familia regală prezent la nașterea copiilor săi. În presa de scandal au apărut de-a lungul timpului numeroase zvonuri, potrivit cărora tatăl lui Harry nu ar fi Charles, ci James Hewitt, cu care Diana a avut o aventură. Zvonurile se bazau pe asemănarea fizică între Hewitt și Harry. Cu toate acestea, Hewitt a declarat că relația lui cu Diana a început când Harry se născuse deja.

Citește și: Regele Charles al III-a a încălcat protocolul lăsându-se sărutat de o femeie care nu este soția sa

După cinci ani de căsătorie, incompatibilitatea cuplului și diferența de vârstă (13 ani), precum și bănuielile Dianei cu privire la o relație între Charles și fosta lui iubită, Camilla Parker Bowles, le-au afectat căsnicia.

Diana a făcut publică relația lui Charles cu Camilla în cartea „Diana, Her True Story”, scrisă de Andrew Morton, acolo unde au ieșit la iveală și propriile ei aventuri extraconjugale.

Charles și Diana au divorțat la 28 august 1996. Când Diana a murit într-un accident de mașină, la Paris, la 31 august 1997, Prințul de Wales a mers în Franța împreună cu surorile Dianei pentru a se ocupa de repatrierea ei în Marea Britanie.

Logodna dintre Charles și Camilla Parker-Bowles a fost anunțată la 10 februarie 2005. Prințul i-a oferit inelul de logodnă al bunicii sale. Acordul reginei asupra căsătoriei (a fost înregistrat într-o ședință a Consiliului.

Viața Regelui Charles, de la iubirea pentru Diana, până la încoronarea alături de Camilla. Monarhul britanic a împlinit 74 de ani
Regele Charles al III-lea și Regina consoartă, Camila

Regele Charles al III-lea și vizitele în România. Satul Viscri, locul de relaxare al suveranului

Înainte de a deveni rege, Charles al III-lea obișnuia să viziteze cât de des putea țara noastră. Mai exact mergea în localitatea Viscri, ale cărei frumuseţi le-a descoperit cu mai bine de 20 de ani în urmă. Regele Charles are 10 proprietăţi în România. A înfiinţat aici şi o fundaţie şi a devenit de-a lungul timpului, un adevărat ambasadator al valorilor tradiţionale româneşti, peste graniţă.

Regele Charles al III-lea va fi încoronat la 6 mai 2023 la abaţia Westminster din Londra, alături de soţia sa, regina consoartă Camilla, conform unui anunţ făcut de palatul Buckingham.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter