Nicolae al României dezvăluie secretele Casei Regale și decizia îndepărtării lui de la tron: „Sunt sigur că Regele Mihai nu a știut”

De Ovidiu Cojocaru, pe Ultimul update Miercuri, 14 decembrie 2022, 12:31

Nicolae al României a făcut o serie de dezvăluiri cu privire la Casa Regală a României și a vorbit despre momentele de cumpănă ale monarhiei de la noi din țară. Printre altele, el a mărturisit și ce a dus la îndepărtarea lui de tron și cine a contribuit la această decizie.

Invitat în podcastul lui Mihai Morar, „Fain & Simplu”, Nicolae Medforth-Mills, cunoscut până nu demult drept Alteța Sa Regală, Prințul Nicolae al României, al treilea în ordinea de succesiune la coroana României, a povestit despre situația care a dus la înlăturarea sa din Casa Regală, dar și despre momentele petrecute alături de bunicul său, Regele Mihai I.

Nicolae al României, povești din copilăria alături de Regele Mihai I

Nepotul Regelui Mihai I povestește că a avut o copilărie normală, fără a simți în vreun fel aparte că este privilegiat datorită statutului său și a faptului că provenea din Casa Regală a României

„Am avut o copilărie destul de normală, pur și simplu eu am fost Nicolae. Un om simplu, ca aproape toți copiii din lume. Făceam tot ce făceau și ceilalți copii din sat sau de la școală.”, a povestit Nicolae al României.

Citește și: Care sunt legăturile de rudenie dintre Familia Regală a României și Casele Regale ale Europei

Fostul membru al Casei Rgeale a povestit că tatăl biologic a murit când avea 59 de ani, la acel moment el fiind un adolescent de doar 16 ani

„A fost un om care a lucrat foarte mult pentru ONU, în Iran, Irak, la Geneva. Întotdeauna se bucura să mergem la călărie, să jucăm fotbal. A avut o pasiune pentru mașini. Am avut o casă pe care a cumpărat-o în Anglia și intenția lui era să fie moștenire pentru mine și sora mea”

Ultima zi alături de Regele Mihai și excluderea din Casa Regală

Nicolae al României a dezvăluit că ultima dată când l-a văzut pe bunicul său, Regele Mihai I, a fost exact cu o zi după aniversarea bunicii sale, Ana, în luna septembrie 2015. El susține că starea de sănătate a Regelui se deteriorase destul de tare.

„L-am văzut în ziua de după ziua bunicii mele, în septembrie 2015. De fiecare dată a fost bucurie să îl văd. L-am văzut în Elveția. Clar că sănătatea lui s-a deteriorat foarte mult și m-a întristat, dar m-am bucurat să fiu în preajma lui”, a spus Nicolae al României.

Legat de decizia din 2015, aceea de a fi exclus din Casa Regală a României, Nicolae este de părere că Regele Mihai nu știa nimic, ba mai mult susține că nu ar fi văzut niciodată documentul original care a fost semnat pentru ca el să fie înlăturat.

„Nu știa nimic (n.r Regele Mihai). Și nu am niciun dubiu că el știa că s-a pus semnătura pe acea hârtie. De fapt nu am văzut niciodată originalul prin care mi se retrage titlul”, a dezvăluit Nicolae al României în podcastul lui Mihai Morar.

Nicolae al României: „Un singur bărbat din familie a fost deranjat”

Nepotul Regelui Mihai I susține că retragerea lui din Casa Regală, despre care susține că nu există dovezi că ar fi adevărată, ar fi pornit de la o decizie a Principelui Radu, soțul Principesei Margareta.

„Comportamentul meu ar fi fost motivul. Unul singur a fost deranjat. O singură persoană, un bărbat din familie a fost deranjat. E Principele Radu. A fost treptată (n.r schimbarea Principelui). Am avut toată încrederea în familia mea”, a spus Nicolae al României.

Citește și: Tensiuni la Casa Regală. Ce se întâmplă între Prinți

Nicolae al României a vorbit și despre prima întâlnire cu Regina Marii Britanii, care a avut loc în anii adolescenței. Ulterior, ei s-au revăzut la a petrecerea de 80 de ani a Regelui Mihai I.

„Prima întâlnire cu Casa Regală Britanică a fost la 17 ani. Eu cu sora mea și mama mea am fost invitați la Windsor și nu pot să cred că am avut emoții mai mari ca la acel moment. Nu doar să merg să stau la masă cu Regina Angliei, dar am mers la castelul Windsor, care în zonă privată dacă îl comparăm este un fel de Peleș, simbolul Regalității. A fost ok, ea a fost o persoană normală, călduroasă, primitoare și pot spune că a fost ca o masă cu bunica”, povestește Nicolae al României.

Sursă foto: Captură YouTube / Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter