Vedete: Andreea Bănică 20 de reguli care o fac fericită

De Revista Unica, pe

Andreea este o femeie independentă, care ştie ce vrea. În timp, a învăţat să-şi valorifice frumuseţea, să-şi canalizeze energia spre lucrurile care îi plac şi care o definesc. Aşa s-a format ca artistă, soţie şi mamă. Şi se mândreşte cu tot ce a realizat!
Ultimul ei hit, melodia „Shining Heart“, e peste tot: am auzit-o la mare, la terasă, în drum spre serviciu, la televizor. Andreea e în top. Pleacă de la concertul din Rusia la unul în Câmpina, apoi la unul în Giurgiu. Peste o zi e la Constanţa, apoi în Baku, Azerbaidjan. Am prins-o între deplasări şi am chemat-o la o şedinţă foto de vară, aşa cum e şi melodia pe care tocmai se pregăteşte s-o lanseze şi să-i facă videoclip. „Could you be my man? Love me well, treat me right…“, fredonează puţin din ea. Şi, dacă tot am văzut cât de bine arată şi cât de multă fericire emană, am provocat-o să ne spună ce îi aduce zâmbetul pe buze. Iată ce am aflat.

1 Nu îţi ascunde vârsta
Când i-am spus unui amic că am 34 de ani a rămas… Cum 34? Poate 24! Eu nu mi-am ascuns anii, i-am muncit. Am avut concerte, nu i-am irosit. Munca şi tot ceea ce fac m-au format ca om.

2 Apreciază ce ţi-a lăsat Dumnezeu
Am fost înzestrată de la „mama-natură“ şi cu sâni, şi cu picioare, şi cu fund. Apreciez ceea ce mi-a lăsat Dumnezeu. Am calităţi, dar şi defecte. Iar pe acestea ştiu cum să le controlez. Am şi gene bune… Tatăl meu, la 63 de ani, arăta ca la 45. Şi mama arăta bine, dar tata făcea mult sport, era mai atletic.

3 Ai gijă de tine
Nu am timp de un ritual de frumuseţe, dar am grijă de mine. Noaptea, când ajung acasă, mă demachiez şi mă dau cu tot felul de creme. De un an, folosesc foarte mult vitamina C în formă lichidă, pe care o dau pe faţă. E cea mai bună, e foarte hrănitoare. Înainte mă dădeam şi dimineaţa, şi seara, dar acum, vara, doar seara. Mi-am cumpărat-o de la clinica la care merg, la recomandarea doctoriţei de acolo. Până anul ăsta, nu mi-am făcut nimic la faţă. Acum am descoperit tratamentul cu oxigen şi am decis să încerc.

4 Mizează pe naturaleţe

Nu vreau operaţii estetice. Cel puţin nu încă. O să-mi fac la un moment dat, ca toate femeile care au grijă de ele şi vor să arate bine, să fie frumoase. Nu m-a atras partea de estetică, n-am simţit nevoia unei mari schimbări. Deşi câteodată mi-ar fi plăcut să am o talie de viespe ca înainte de naştere… Dar trebuie să ştii să pui în evidenţă ce ai… Eu merg cu nasul pe sus, sunt mândră de mine. Nu sunt eu cea mai sexy, cea mai frumoasă, dar mă simt bine în pielea mea. Şi cred că ăsta e un lucru foarte important pentru o femeie!

5 Fă sport!
Greutatea mea este aceeaşi ca înainte de sarcină. De o lună n-am mai făcut sport, din cauza programului, dar înainte mergeam de două-trei ori pe săptămână. Făceam şi spinning, şi kangoo. Le combinam. Dar din toamnă am gânduri mari, o să-mi iau din nou antrenor, o să contactez şi un nutriţionist. Nu mi-am dorit să mă las, dar timpul este foarte preţios şi faptul că fac naveta între Bucureşti, alte localităţi din România şi din străinătate şi Constanţa, unde este Sofia (fiica ei în vârstă de 3 ani – n.r.), mă dărâmă.

6 Bucură-te de familia ta

Din toamnă, o voi aduce pe Sofia la Bucureşti, vor veni şi părinţii lui Lucian mai aproape de noi. Vreau să mă ocup de educaţia ei. Acum îi caut grădiniţă. Ea merge şi acum, în Eforie, la gădiniţa unui preot. Când am dus-o, nu exista grupa mică. Atunci s-a înfiinţat. Chiar m-am întâlnit zilele trecute cu preotul şi mi-a mulţumit că am avut încredere să o duc acolo. Toată lumea s-ar fi aşteptat s-o duc la fiţe, dar eu nu sunt genul acela de om. Mă gândesc mai întâi la ce e important pentru ea, pentru viaţa ei, pentru viitor. Chiar aş mai face un copil, dar să vedem ce-o vrea Dumnezeu!

7 Fii mândră de tine

Atitudinea contează foarte mult în viaţă. Să mergi cu fruntea sus, să fii mândră de ceea ce ai realizat. Eu, la 18 ani, mi-am dorit să mă logodesc, mi-am impus şi am jurat în faţa lui Dumnezeu că mă voi mărita cu bărbatul cu care mi-am început viaţa sexuală, că voi avea o viaţă liniştită şi că voi fi cu omul acela mult timp. Sper să fie aşa până la sfârşit. Asta mi-am dorit şi se zice că, în viaţă, dacă îţi doreşti ceva foarte tare, mai devreme sau mai târziu se va împlini. Eu am trecut prin toate etapele astea, m-am logodit la 18 ani, sunt cu soţul meu de atâta timp, ne-am căsătorit, am făcut un copil. Toate aceste lucruri m-au format ca femeie.

8 Relaxează-te
Am avut parte şi de un soţ, şi de un tată la fel de deschişi la minte. Tata, când a apărut pe piaţă prima revistă pentru bărbaţi, a venit cu ea acasă şi mi-a spus: „Dacă o să ai vreodată ocazia, te rog frumos să pozezi!“ Am făcut nişte ochi… Nici prin gând nu-mi trecea. Din cauza lui şi a lui Lucian am pozat. Tata mă iubea foarte mult. Şi îi plăceau foarte mult femeile frumoase. Admira foarte mult zona asta la femei (duce uşor mâna spre gât, decolteu – n.r.). Şi îmi zicea să las cât mai goală partea asta. Aşa am trăit la mare, cu pantaloni scurţi… Nu pentru că voiam să mă arăt, să mă vadă cineva, eram relaxată. Aşa sunt şi pe scenă. De-asta port fustiţe scurte, bodyuri. Asta sunt, aşa mă simt bine. Lejeră. Aş putea să-mi pun pantofi Louboutin, dar nu m-aş simţi bine în ei.

9 Fii tu însăţi
Nu-mi doresc să epatez, eu vreau să cânt.  Asta mi-am dorit de mică, asta am făcut cel mai bine… Nu am o faţă pe scenă, o alta acasă. Diferenţa e că pe scenă mă aranjez şi mă machiez pentru publicul meu, pentru că îl respect.

10 Nu te minţi niciodată
Sunt un om echilibrat, sunt foarte corectă şi foarte sinceră cu mine însămi! Singurul caz în care m-am minţit a fost când a murit mama mea. Aflasem de ce boală suferea şi mă minţeam singură că o să fie bine, ca să pot să merg mai departe, să pot să continui să muncesc. Pentru că acesta era venitul familiei mele. Eu îmi întreţineam familia şi pe mama în spital, şi trebuia să merg la concerte. Şi-atunci mă minţeam că totul va fi bine, că o să fie totul roz.

11 Caută oamenii pozitivi
Lucian îmi este mereu alături. El este pentru mine şi mamă, şi tată, şi soră, şi frate, tot. Nu am avut alte relaţii, nici eu, nici el. El este un tip foarte cerebral şi a muncit tot timpul pentru familie. Întotdeauna a fost pentru mine, pentru familia noastră, egoist cu el, dar darnic cu mine. Mai am oameni buni lângă mine, care gândesc pozitiv. Nu sunt mulţi, dar nici nu-ţi trebuie mulţi.

12 Petrece timp în natură

E atât de bine să stai la casă! Să ai vecini cât mai îndepărtaţi, să nu te supere nimeni, să ştii că vii acasă când vrei, să fii liniştit în locşorul tău. Nu stau foarte mult în casă, nu vreau să am o casă mare. Dacă ar fi, pe viitor, mi-aş dori un domeniu, o grădină foarte, foarte mare, cu o căsuţă mică.

13 Cheltuieşte echilibrat
Îmi cumpăr haine şi am o slăbiciune pentru pantofi. Dar dacă vreau să-mi iau o poşetă de 1 000 – 2 000 de euro, mă gândesc şi că alţii nu au bani, că sora mea câştigă câteva milioane şi îmi zic că o iau altă dată. Am momente când îmi pare rău că alţii nu au, dar şi momente când mă gândesc că îmi doresc să am pantofii aceia de 500, 800 de euro. Doar muncesc pentru ei! Dar îmi cunosc limitele şi ştiu că cel mai bine e să investeşti banii.

14 Învaţă valoarea banului
În copilărie, tatăl meu mă punea să vând corcoduşe în faţa Teatrului de Vară, unde veneau  să cânte tot felul de artişti. Aşa m-am şi îndrăgostit de scenă! Aveam scăunelul, găletuşa cu corcoduşe sau cu flori. Şi stăteam să vând până şi ultima corcoduşă. Atunci nu-mi plăcea. Dar aşa am învăţat ce înseamnă să câştigi banii tăi, prin munca ta. Acum, copiii nu mai ştiu valoarea banilor. Ei trebuie să muncească puţin pentru bani mulţi. Înainte se muncea mult pentru bani puţini. E şi vina sistemului: s-au scos din şcoli practicile, activităţile, lucrul manual… Am văzut puştoaice de 23-24 de ani care nu ştiu să coasă. Eu cos foarte frumos! Mi-am cusut mai demult o rochiţă, pe care am dus-o apoi la croitorie, să mi-o modifice. Şi m-a întrebat doamna de acolo: „Dar cine v-a cusut rochiţa?“ Zic: „Eu am cusut-o, e rău, nu?“ „Nu, coaseţi foarte frumos!“, mi-a spus. Am preluat multe lucruri bune din anii şcolii, liceului. E bine să te deprinzi cu munca de mic.

15 Fă-ţi timp pentru tine
Eu nu prea am avut timp liber pentru mine. Chiar i-am spus lui Lucian că vreau mai mult timp pentru noi. Să călătoresc, să am minimum trei vacanţe pe an, să beneficiez de tot ceea ce e frumos, să văd lumea! Vreau să călătoresc şi cu Sofia, dar să mai crească, să poată să înţeleagă.

16 Bucură-te de viaţă
Am fost mereu cu zâmbetul pe buze. Şi mimica feţei mele este aşa. Am făcut şi ridurile de expresie. Tot timpul sunt un zâmbet. Aşa sunt eu!

17 Nu visa la norocul altcuiva
Am apreciat întotdeauna dacă alţii au fost mai norocoşi sau au avut câştiguri mai mari în orice au făcut. Nu am fost niciodată frustrată, nu mi-am dorit să fiu în locul celuilalt. Mi-am dorit să fiu eu, în locul meu, prin munca mea. Cred că asta te face să fii frumos, împlinit, mândru de munca şi de familia ta!

18 Fă-i fericiţi pe cei din jur

Pentru mine, publicul contează. Şi, dacă ei pleacă de la concertul meu fericiţi, mulţumiţi, atunci eu sunt împlinită. Poate fi un spectacol în aer liber, cu mii de oameni, o petrecere privată, o nuntă. Pentru mine este la fel, mă umple de energie, am aceeaşi plăcere!

19 Nu asculta ce spun alţii
Am făcut tot timpul ce am crezut de cuviinţă. Ştiu că m-am născut cu o steluţă în frunte, mică, mare, e acolo! Ştiu că există oameni care mă iubesc, publicul meu, fanii mei, care de atâţia ani îmi sunt alături şi mă respectă.

20 Atinge-ţi obiectivele!
Eu mi-am atins obiectivele mari. Acum îmi doresc doar s-o aduc pe Sofia aici, să fiu aproape de ea. Şi mai am obiective muzicale. Să scot melodii frumoase, care să prindă, să fiu în tendinţe. Şi să fiu înconjurată de fani, de prieteni!

Câştigă bani şi din imaginea ei

Andreea obţine cei mai mulţi bani din concertele pe care le susţine, dar şi din contractele de publicitate pe care le are. O mare parte din aceşti bani sunt reinvestiţi în imaginea ei, în costume de scenă, make-up, hairstyle, stilişti şi videoclipuri. Nu a făcut rabat de la calitate când a făcut un clip şi este mulţumită că a reuşit şi să investească în imagine, dar şi să pună bani deoparte, pentru binele ei şi al familiei.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter