Ultimele aplauze pentru Mitică Popescu. Cele două obiecte cu care a fost înmormântat actorul

De Ovidiu Cojocaru, pe Ultimul update Vineri, 06 ianuarie 2023, 17:09

Mitică Popescu a fost înmormântat astăzi. Actorul s-a stins din viață, pe 3 ianuarie, la vârsta de 86 de ani, în timp ce era internat la Spitalul Elias din București, din cauza unor probleme cardiace.

Regretatul actor, a cărui moarte a îndoliat lumea teatrului și a filmului românesc, a fost filmat cu câteva săptămâni înainte de tragedie, iar ultimele imagini cu Mitică Popescu în viață fac înconjurul internetului. Actorul își va dormi somnul de veci alături de soția lui, Leopoldina Bălănuță.

Mitică Popescu a fost înmormântat la Cimitirul Bellu

Cei care l-au îndrăgit pe regretatul Mitică Popescu și-au putut lua în ultimele ore rămas-bun de la actor. La Teatrul Mic, acolo unde a fost depus sicriul cu trupul neînsuflețit au sosit colegi de scenă și televiziune, dar și oameni care l-au îndrăgit și care au simțit dorința de a-i aduce un ultim omagiu.

Citește și: Actorul Mitică Popescu a murit la vârsta de 86 de ani

La înmormântarea regretatului actor au participat și foarte mulți microbiști ai echipei de fotbal Rapid, echipă pe care acesta o admira și susținea. Actorul Mitică Popescu a fost înmormântat cu onoruri militare, soldații prezenți trăgând 3 salve.

Obiectele cu care a fost îngropat Mitică Popescu

Unul dintre obiectele care îi erau dragi actorului a fost o pălărie neagră. Aceasta a putut fi văzută așezată în sicriul regretatului actor. Mitică Popescu a fost înmormântat cu acest accesoriu lângă el, dar și cu fularul echipei de fotbal Rapid, scrie Fanatik.

Mitică Popescu s-a născut pe 2 decembrie 1936, la Bucureşti. În anul 1967, a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale din Capitală,. Cea mai mare parte din carieră și-a petrecut-o pe scena Teatrului Mic din București.

Citește și: Din ce pensie trăia Mitică Popescu, după o carieră de peste 50 de ani în teatru și film

Și-a dedicat întreaga viață carierei și a făcut zeci de roluri memorabile. Nu a avut foarte mult timp pentru viața sa personală. Din acest motiv, nu a reușit să își îndeplinească cel mai mare vis al său, și anume, acela de a avea copii.

Actorul era foarte activ și avea un program destul de încărcat. Pe lângă meseria de actor și prezentator TV, acesta avea și o viață socială destul de activă:

„La televiziunea publică merg în fiecare săptămână, pentru emisiunea mea preferată. Nu consider deloc dificil ceea ce fac. Aștept să se facă filmările pe teren și merg să facem înregistrările necesare. Voi continua să fac asta atâta timp cât voi putea sau atâta timp cât producătorul emisiunii va continua să-mi dea credit!”, a declarat Mitică Popescu într-un interviu, citat de romaniatv.net.

Leopoldina Bălănuță a fost marea dragoste a lui Mitică Popescu, motiv pentru care acesta nu s-a recăsătorit după moartea acesteia. Totuși, actorul ar fi găsit o femeie care să îi fie alături și să îl îngrijească în ultimii săi ani din viață.

Sursa foto: foto Dumitru Anghelescu / Libertatea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter