Regina Elisabeta a II-a plănuiește să abdice în trei ani

De Oana Savin, pe
Regina Elisabeta a II-a plănuiește să renunțe la tron când va împlini 95 de ani pentru a-i permite Prințului Charles să conducă Marea Britanie, potrivit unei noi biografii a monarhului britanic.

Regina a promis să își servească țara pentru tot restul vieții în momentul încoronării, în 1953, însă este posibil ca Charles să urce mai repede pe tron.

O nouă carte scrisă de un corespondent regal, veteranul Robert Jobson, sugerează că Majestatea sa i-ar putea pasa îndatoririle fiului său când va împlini vârsta de 95 de ani.

Prințul Charles a fost numit oficial succesorul Reginei ca șef al celor 53 de state din Commonwealth, la începutul acestui an.

Este dorința mea sinceră ca Commonwealth-ul să continue să ofere stabilitate și continuitate viitoarelor generații, și decid ca într-o zi, Prințul Charles de Wales să continue munca importantă începută de tatăl meu în 1949”, a declarat Regina Elisabeta a II-a în cadrul unui discurs.

Potrivit comentatorului regal Richard Fitzwilliams, Charles „a fost pregătit întreaga viață pentru preluarea tronului”, iar Regina își dorește ca succesiunea să aibă loc în mod „natural”.

Conform Daily Mail, noua biografie dezvăluie detalii despre presupusele îngrijorări ale lui Charles privind căsătoria cu Prințesa Diana, spunând că el știa că acea căsătorie era o „mare greșeală”.

Deși și-a dat seama de incompatibilitatea dintre ei, el nu a putut rupe logodna deoarece ar fi fost un moment „cataclismic”.

Am vrut cu disperare să scap de nunta din 1981, când am descoperit pe timpul logodnei cât de îngrozitoare erau perspectivele”, le-a dezvăluit Charles unor prieteni.

O abdicare faimoasă și explozivă a mai avut loc înainte ca Regina Elisabeta a II-a să urce pe tronul Marii Britanii, când unchiul său, Edward a VIII-lea a renunțat la tron. Aceasta abdicare istorică, care l-a făcut pe tatăl reginei, George al V-lea monarh, a „bântuit” familia regală.

Citește și: Regina Elisabeta a II-a, furioasă după ce s-a spus că Prințul Phillip a murit

Citește și: Primele imagini cu Regina Elisabeta la nunta regală

Sursă foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter