Regele Charles, supărat că nu își va vedea nepoții la încoronare: ”Este trist, este foarte dezamăgit”

De Oana Savin, pe

Regele Charles este „foarte dezamăgit” că nu își va vedea nepoții, pe Prințul Archie și Prințesa Lilibet, în ziua încoronării sale, însă este fericit că Prințul Harry a decis să participe la istoricul eveniment.

Palatul Buckingham a anunțat, miercuri, că ducele de Sussex va participa la ceremonia de încoronare a tatălui său, însă Meghan Markle și copiii lor vor rămâne în California.

Regele Charles, dezamăgit că nu își va vedea nepoții la încoronarea sa

Ducesa de Sussex va rămâne cu Archie și Lilibet la reședința familiei din Montecito și asta din caua faptului că ziua ceremonia de încoronare are loc pe 6 mai, ziua în care fiul lui Harry împlinește 4 ani.

Experți regali au afirmat că această decizie este „un compromis ideal” și că va lăsa restul familiei „ușurată”. Totuși, alții au descris această decizie ca fiind „o umilință” după ce regele Charles a condus-o pe Meghan la altar când s-a măritat cu fiul său.

Însă, se pare că monarhul britanic este întristat de faptul că nu are ocazia să își vadă nepoții care locuiesc în Statele Unite ale Americii.

Citește și: Prințul Harry a vrut să se vadă cu Charles. Regele i-a întors spatele. Războiul continuă

„Regele este fericit că Harry, fiul său, căruia îi spune „dragul meu băiat”, va fi prezent la Abbey”, a afirmat o sursă regală pentru The Sun.

„L-a vrut aici. Este trist, este foarte dezamăgit că nu îi va vedea pe Meghan sau nepoții săi, dar înțelege situația”, a mai spus sursa.

Citește și: Cum arată invitația la ceremonia de încoronare a regelui Charles. Harry și Meghan încă nu au confirmat participarea la eveniment

Decizia lui Harry de a participa la slujba de încoronare de la Westminster Abbey este privită ca o potențială ramură de măslin de către membrii familiei regale, după ce ducele de Sussex a cerut familiei sale să le ceară scuze lui și soției sale, dacă ar lua în considerare participarea la eveniment.

Prințul Harry ar fi avut mai multe cerințe

Deși va participa la slujba de încoronare a tatălui său, se pare că Harry nu va avea niciun rol important la eveniment.

Ducii de Sussex au răspuns cu întârziere invitației, provocând astfel dificultăți organizatorilor însărcinați cu planurile privind locurile, transportul și securitatea pentru membrii seniori ai Familiei Regale, liderii mondiali și alți demnitari.

Citește și: Prințul Harry va participa singur la încoronarea regelui Charles. Anunțul făcut de Palatul Buckingham

Sursele au descris negocierile ca pe un joc de „ping-pong transatlantic”, iar Harry și-ar fi dorit numeroase asigurări cu privire la aranjamente.

„Este important ca Harry, ca fiu al regelui, să fie acolo pentru tatăl său. Pare destul de autentic”, a spus o sursă citată de Daily Mail.

Citește și: Prințul Harry, acuzat că „a mințit sau i s-a acordat tratament special” pentru a primi viza SUA: „Mizele sunt foarte mari”

„Este vorba despre a te prezenta, de a arăta sprijin și de a fi acolo pentru tatăl tău”, a spus o altă sursă.

Ziua încoronării este și ziua în care Prințul Harry se va întâlni pentru prima dată față în față cu familia regală, după lansarea controversatei autobiografii „Rezervă”, în care a dezvăluit lucruri din intimitatea Casei Regale.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu regele Charles și prințul Harry

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter