Simbolurile ascunse de ținuta purtată de Regina Camilla la încoronarea Regelui Charles al III-lea. Detaliile observate pe rochie și robă

De Simona Tudorache, pe Ultimul update Sâmbătă, 06 mai 2023, 18:09

A luat locul Dianei în inima lui Charles, iar acum îl urmează și pe tron. Regina Camilla a purtat la încoronarea de la Westminster Abbey un colier cu totul special.

Camilla și Charles și-au făcut apariția la eveniment într-o caleașcă specială, cu detalii aurii. Regina a purtat un colier celebru, care datează din 1858, și a etalat o rochie impunătoare, albă, cu detalii aurii, în ton cu rolul pe care îl joacă acum. Ținuta a fost completată cu o robă în aceeași notă.

Citeşte și: Prințesa Charlene și Regina Letizia au electrizat atmosfera la recepția dată de Regele Charles. Ținutele cu care s-au afișat la Buckingham

Citește și: Prințul Louis a făcut spectacol și la încoronare. Gesturile cu care fiul lui Kate Middleton și al lui William a atras atenția

Camilla a vrut să strălucrească și nu și-a refuzat nimic

Proiectată inițial de Garrard pentru Regina Victoria, bijuteria a fost purtată de fiecare Regină, la fiecare încoronare, cel mai recent de Elisabeta a II-a, când a fost încoronată în 1953. Piesa spectaculoasă este realizată din 25 de diamante strălucitoare și are un pandantiv uluitor de 22,48 carate, cunoscut sub numele de Diamantul Lahore.

În timpul ceremoniei, Camilla a fost încoronată cu aceeași coroană folosită de Regina Maria, în 1911, dar care a suferit între timp câteva modificări. Camilla a dorit astfel să își onoreze fosta soacră, pe Regina Elisabeta a II-a, așa că aceasta conține piese din colecția de bijuterii a suveranei.

Citeşte și: Kate Middleton, lecție de stil și eleganță la încoronarea Regelui Charles. A purtat cerceii Prințesei Dianei și colierul Reginei Elisabeta

Citeşte și: Ce a spus Regele Charles despre România, cu o zi înainte de încoronare: „Sunt 25 de ani de când am fost acolo pentru prima oară și nu voi uita niciodată”

Potrivit Daily Mail, în ceea ce privește roba albă purtată de Camilla, broderia este una manuală cu fir de aur. Printre florile brodate pe haină se află crinul, despre care se știe că a fost floarea preferată a reginei Elisabeta, dar și alte plante precum mirtul, feriga și emblemele naționale, ca trandafirul, ciulinul și trifoiul.

Pe haina purtată de Camilla au fost brodate și albine și insecte, potrivit sursei citate. Motivul? Regina Consoartă a vrut ca ținuta ei să reflecte afecțiunea pe care cuplul regal o are pentru natură.

Charles și-a dorit o încoronare restrânsă, dar luxoasă

Regele, în vârstă de 74 de ani, a purtat, de asemenea, la eveniment piese cu tradiție.
El a fost încoronat cu coroana Sfântului Edward, care a fost făcută pentru Regele Charles al II-lea, în 1661, și folosită doar pentru momentul încoronării.

După ceremonie, regele Charles va purta coroana imperială de stat, care este folosită la deschiderea anuală a Parlamentului.

Citeşte și: Carmen Iohannis și-a schimbat designerul pentru încoronarea Regelui Charles. Cum s-a afișat soția lui Klaus Iohannis

Citeşte și: Prețul plătit de Harry pentru scandalul cu familia! Ce s-a întâmplat la încoronarea regelui Charles al III-lea / Foto

Hrary a stat departe de fratele lui la încoronarea lui Charles, dar cu verișoarele

Dacă Meghan Markle a rămas în California cu Prințul Archie, care astăzi împlinește patru ani, și Prințesa Lilibet de un an, Prințul Harry a fost prezent la încoronarea tatălui său.

Deși la începutul evenimentul părea abătut și oarecum stingher, știind că nu se află într-o relație foarte bună cu familia regală, pe parcurs a început să se integreze în atmosferă.

Ducele de Sussex s-a așezat între soțul Prințesei Eugenie, Jack Brooksbank, și prințesa Alexandra, verișoara regretatei Regine, care nu a mai lucrat ca regal de zece ani.
Lor li s-au alăturat fiicele Prințului Andrew, Eugenie, 33 de ani, și Beatrice, 34 de ani, și soțul ei, Edoardo Mapelli Mozzi.

Regele și Regina s-au întors la Palatul Buckingham cu o trăsură din lemn aurit, care a fost folosită la fiecare încoronare de la George al IV-lea, în 1821.

Foto: Profimedia, Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter