Reacțiile vedetelor la războiul dintre Rusia și Ucraina. „Îmi plânge sufletul”

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 28 februarie 2022, 15:28

Vedetele din România s-au alăturat eforturilor de ajutorare a refugiaților ucraineni veniți în țara noastră. Au donat bani, mâncare, haine și nu numai. Rusia a invadat Ucraina pe trei fronturi în dimineața zilei de 24 februarie 2022, la ordinul președintelui Rusiei, Vladimir Putin.

Liderul de la Kremlin a pornit o „operațiune militară specială” pentru „demilitarizarea și denazificarea” Ucrainei, cu scopul, spune el, „protejării populației din regiunea Donbass”, care, tot potrivit lui, „a cerut ajutorul Rusiei și a fost ținta abuzurilor și genocidului din partea regimului de la Kiev în ultimii opt ani”.

Reacțiile vedetelor la războiul dintre Rusia și Ucraina. „Îmi plânge sufletul”

VIRGIL IANȚU

„Cei care aveți posibilitatea de a ajuta, vă rog, nu vă gândiți de două ori. Prin ce trec oamenii ăștia este îngrozitor și, totuși, ei sunt extrem de curajoși și demni. Au nevoie de orice le puteți oferi, dar și de căldură și respect. Noi găzduim o mamă cu două fetițe, care au ajuns aseară din Ucraina, după un drum foarte greu”, a scris Virgil Ianțu în mediul online.

SIMONA GHERGHE

„Nu sunt om, de patru zile… Am plâns mult, citind poveștile familiilor din Ucraina, privind imaginile disperării, lacrimile mamelor cu prunci în brațe, femei nevoite să lase totul și să fugă. Dar m-am adunat, mi-am șters lacrimile și mi-am spus că trebuie să ajutăm. Cum și cât putem. Mai mult decât cu inimioare și îmbrățișări virtuale.

Am mers azi la cumpărături. Știam că e nevoie de scutece, șervețele umede, pături, dezinfectante, măști, conserve, biscuiți sau medicamente de urgență (eu am luat o sacoșă de antitermice). Am ales să le donăm la centrul de colectare din Corbeanca, unde locuim. Le-am lăsat acolo și, credeți-mă, sunt impresionată de numărul mare de oameni care au ieșit azi din case și au ales să ajute!

S-au strâns, deja, o mulțime de pachete, la noi în Corbeanca, au ajuns și primii refugiați. Se fac peste tot colete, inclusiv la grădinița copiilor sau în parohii. Unii au ales să găzduiască refugiați și gestul lor mi se pare minunat! În toată nebunia ultimelor zile, singurul lucru care ne salvează e umanitatea! Suntem inimi lângă inimi! ♥️”, a scris Simona Gherghe în mediul online.

Articolul continuă după recomandări

Citește și:

BREAKING NEWS. Klaus Iohannis: „România nu va fi atrasă în conflictul militar din Ucraina, subliniez foarte clar”

NATO va activa pentru prima dată în istorie planurile de apărare pentru Europa de Est

Cât va mai dura invazia Rusiei asupra Ucrainei. Un al doilea val de rachete a lovit Kiev

ILINCA VANDICI

„N-am crezut vreodată că voi ajunge să trăiesc astfel de vremuri. N-am crezut că, în 2022, putem asista absolut îngroziți la anumite reglări de conturi ale «oamenilor mari» ce distrug efectiv tot universul nostru, al oamenilor de rând! Trăiesc cu o durere imensă pentru toți cei care au fost obligați să se supună unor ordine tiranice și și-au părăsit soțiile, copiii, pentru a lupta într-un război ce nu e al lor!

Îmi plânge sufletul când văd imaginile groazei cu oameni ce au pierdut tot ce au agonisit o viață și au plecat cu inima frântă și câteva lucrușoare adunate pe grabă, fugind din calea bombelor! E ireal la ce s-a ajuns și cum suntem obligați cu toții să trăim această teroare barbară lipsită de orice urmă de umanitate! Aș vrea să am o super putere și să pot repara tot, să șterg durerea din sufletele tuturor!

Plâng pentru mame și copiii lor și efectiv nu-mi imaginez ce aș face dacă aș fi în locul lor… Îngrozitor! Ajutăm cum putem, cu tot ce putem, de ieri, și trăim cu speranța că se va termina curând! Orice e bine primit, inclusiv o rugăciune!”, a scris Ilinca Vandici în mediul online.

MIHAI MORAR

„Ăsta-i pachețelul de luni pentru școală al fetelor mele. La ele la școală, copiii s-au înțeles să-și adune forțele și să trimită spre granița cu Ucraina ajutorul lor pentru copiii care mâine n-au nici pachețel, nici tată care să-i ducă la școală și nici măcar școală la care să meargă. Cei mai mulți, n-au decât un ursuleț în brațe și o mamă cu care trec vama spre România.

În acest întuneric al minții pe care-l trăim de 4 zile, asta-i lumina care străpunge obscurul: de la mic la mare, românii își dau măsura umanității. Ăștia suntem: ne pasă, ne mișcăm, avem brațele, inimile și casele deschise. Sunt zile în care dovedim, în masă, că străinul ne e «aproapele». Asta-i puterea iubirii prin care putem depăși iubirea de putere.

Și asta voi face și eu de mâine dimineață, la radio. De mâine, vom renaște 💓 ORAȘUL FAPTELOR BUNE: ROMÂNI PENTRU UCRAINENI. Vom da glas, prin radioul care trăiește prin dăruiește, oamenilor care au nevoie și oamenilor care au rost prin a face bine. Pe lângă ucrainenii ajunși în România, sunt sute de mii de oameni în orașele Ucrainei de la granița cu noi, care dorm în tabere ad-hoc, în școli, săli de sport.

Ucraina e blocată, ei au nevoie urgent de convoaie umanitare din România. Așa putem fi de folos în aceste zile. Nu putem opri tancurile, dar putem porni oamenii. Așa că, ne auzim de la 07:00 ca să ne dăm mâinile. Doamne-ajută!”, a scris Mihai Morar în mediul online.

IULIA ALBU

„Războiul UCIDE. Nu doar oameni. Războiul ucide VISE. Aceasta este singura postare pe care o voi face astăzi. Campaniile și proiectele pot aștepta. Ucraina are nevoie de ajutor ACUM. Ia ȘI TU atitudine. A fi LIDER implică RESPONSABILITATE și CURAJ. VOLODYMIR ZELENSKY luptă pentru țara sa. CU TOT SUFLETUL pentru cele peste 40 de milioane de suflete din Ucraina. Avem multe de învățat. Putem începe chiar acum, aici. A fi patriot înseamnă a CERE și a LUPTA pentru drepturile și țara ta”, a scris Iulia Albu în mediul online.

VLADIMIR DRĂGHIA

„Pentru toți cei care vor să ajute cu transport, cazare, mâncare și pentru cei care sunt în căutare de ajutor pentru refugiații care au ajuns la noi în țară, există grupul UNIȚI PENTRU UCRAINA. Grupul este foarte activ, foarte folositor, așa că, dacă vreți să ajutați sau să fiți ajutați, o puteți face acolo. De asemenea, mai există platforma www.refugees.ro care adună toate eforturile de ajutor pe care românii le fac pentru ucraineni, dar și pentru a direcționa familiile de ucraineni către voluntarii români”, a scris Vladimir Drăghia în mediul online.

Printre vedetele care au mai scris în mediul online despre conflictul dintre Rusia și Ucraina se mai numără Valentina Pelinel, Radu Vâlcan, Alina Pușcaș, Oana Roman și mulți alții.

Foto: Instagram; Profimediaimages.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter