Prințul Harry va participa singur la încoronarea regelui Charles. Anunțul făcut de Palatul Buckingham

De Oana Savin, pe Ultimul update Joi, 13 aprilie 2023, 07:53

Prințul Harry va participa la ceremonia de încoronarea a tatălui său, regele Charles, a anunțat Palatul Buckingham. Pe de altă parte, soția lui, Meghan Markle, va rămâne în Los Angeles cu cei doi copii ai cuplului.

Palatul a confirmat veștile prin intermediul unui comunicat, în cursul zilei de miercuri, 12 aprilie, spunând că Ducele va fi prezent la Westminster Abbey pe data de 6 mai.

Prințul Harry va participa la încoronarea regelui Charles

„Palatul Buckingham este încântat să confirme că Ducele de Sussex va participa la Serviciul de Încoronare de la Westminster Abbey pe 6 mai. Ducesa de Sussex va rămâne în California cu Prințul Archie și Prințesa Lilibet”, se arată în comunicat.

Prințul Harry, în vârstă de 38 de ani, a vrut să fie prezent la încoronare pentru a-și susține tatăl în cel mai important moment al vieții lui, a spus un prieten al ducelui pentru People.

Anunțul vine cu doar trei săptămâni înainte de marele eveniment.

Citește și: Prințul Harry, vizită surpriză în Marea Britanie înainte de încoronarea regelui Charles. De ce nu se va întâlni cu Familia Regală

„Charles va fi încântat. Restul familiei va fi ușurată că Meghan nu va fi acolo – ar fi fost extrem de inconfortabil pentru Kate, în mod special”, a precizat un observator regal pentru Daily Mail.

Harry și Meghan și-au întârziat confirmarea participării la eveniment, data limită pentru confirmări fiind 3 aprilie.

Citește și: Prințul Harry a vrut să se vadă cu Charles. Regele i-a întors spatele. Războiul continuă

Charles va fi încoronat în cadrul unei ceremonii pline de fast și tradiții ce datează de 1.000 de ani, după domnia de 70 de ani a mamei sale, regina Elisabeta a II-a, care a decedat anul trecut.

Deși sunt trei zile de evenimente în jurul încoronării, inclusiv un concert la Castelul Windsor și o zi de voluntariat, Harry nu este de așteptat să participe la alte ieșiri în afară de ceremonia de încoronare.

Palatul Buckingham nu a precizat dacă Prințul Harry se va alătura Regelui Charles, Reginei Camilla și altor membri ai familiei regale la balconul Palatului, după ceremonia de încoronare.

Prințul Archie va împlini 4 ani în ziua încoronării

Meghan Markle va rămâne în California cu cei doi copii ai cuplului. 6 mai este și data la care Prințul Archie va împlini 4 ani. Ducesa de Sussex va petrece weekendul sărbătorindu-și fiul împreună cu surioara lui, Lilibet Diana, în vârstă de 22 luni.

Citește și: Regele Charles, criticat că nu îi cheamă pe copiii lui Harry la încoronare: „Este o mare greșeală!”

Citește și: Cum arată invitația la ceremonia de încoronare a regelui Charles. Harry și Meghan încă nu au confirmat participarea la eveniment

Prietenul ducilor de Sussex, Omid Scobie, a confirmat că ziua de naștere a lui Archie „a jucat un rol important în decizia cuplului”, iar Harry „va face o călătorie rapidă până în Marea Britanie”.

Ducele va participa doar la ceremonia de încoronare, care va dura doar câteva ore.

„Faptul că Harry vine singur înseamnă mai puțină presiune asupra Familiei Regale și mult mai puține fotografii ciudate împreună”, a afirmat editorul regal Chris Ship.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu Prințul Harry și Meghan Markle

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter