Prințul Harry și Meghan Markle, indeciși cu privire la participarea la încoronarea regelui Charles. Pretențiile ducilor de Sussex

De Oana Savin, pe Ultimul update Miercuri, 15 februarie 2023, 10:13

Prințul Harry și Meghan Markle sunt indeciși cu privire la participarea la încoronarea regelui Charles, ceremonie ce va avea loc pe data de 6 mai. Ducii de Sussex ar avea câteva cereri înainte de a merge în Marea Britanie.

Prințul Harry și soția sa încă nu s-au hotărât dacă să participe sau nu la încoronarea regelui Charles, a afirmat o sursă apropiată cuplului. Iar ducele de Sussex susține că ar vrea să se întâlnească cu monarhul britanic și cu Prințul William înainte de a părăsi Statele Unite.

Prințul Harry și Meghan Markle, indeciși cu privire la participarea la încoronarea regelui Charles

Ducii de Sussex ar fi fost invitați la ceremonia de încoronare, în pofida cărții autobiografice explozive lansată de Prințul Harry, la începutul lunii ianuarie.

Harry și soția sa ar urma să participe ca membri normali ai Familiei Regale, dacă aleg să meargă la eveniment.

Potrivit The Mirror, Harry nu a vorbit încă cu regele Charles sau cu Prințul William despre posibilitatea participării sale la ceremonie, deși invitațiile urmează să fie trimise.

Totuși, se pare că ducele de Sussex ar vrea să aibă o conversație cu tatăl și cu fratele său înainte de a călători în Marea Britanie.

„Harry a fost foarte clar, iar poziția lui nu s-a schimbat – nu va merge dacă simte că atmosfera va fi toxică așa cum a fost la Jubileul de Platină al Reginei și la funeralii”, a afirmat o sursă pentru The Mirror.

Citește și: William nu îl iartă pe Harry după atacurile lui otrăvite. Ce măsuri trebuie să ia Charles dacă îi vrea împreună la încoronare

Citește și: Regele Charles îl vrea pe Harry la încoronare: „Nu își poate imagina să fie încoronat fără ca ambii lui copii să fie prezenți”

„Spune că vrea să se împace cu familia lui și este decizia lor, dar până în prezent nu s-a schimbat nimic”, a mai spus sursa.

Conform Daily Mail, persoanele care vor să participe la încoronarea regelui Charles vor trebui să răspundă la invitație până la începutul lunii aprilie.

Dacă va decide să participe la încoronare, Harry nu va avea niciun rol special în cadrul evenimentului, iar el și Meghan nu vor avea voie să apară la balconul Palatului Buckingham, împreună cu ceilalți membri ai Familiei Regale.

Harry ar putea accepta invitația dacă nu și-ar pierde titlurile regale

Surse regale au sugerat că oficialii se vor asigura că Harry nu va fi așezat lângă fratele său, Prințul William, la încoronare.

De asemenea, s-a speculat că ducele de Sussex ar putea călători în Marea Britanie fără Meghan, în mare parte din cauza faptului că ziua de naștere a fiului său, Archie, este în aceeași zi cu ceremonia de încoronare.

Citește și: Fiul Prințesei Eugenie seamănă leit cu Harry și fiica lui, Lilibet. Cum au reacționat fanii familiei regale

Citește și: Meghan și Prințul Harry nu mai sunt doriți în America. Cine îi sfătuiește să se întoarcă în Marea Britanie

S-a mai sugerat că Harry și Meghan ar putea accepta invitația dacă li se va da o strană proeminentă, iar Prințul nu își va pierde titlurile regale.

Regele Charles și-ar dori o ceremonie de încoronare mai restrânsă și mai puțin costisitoare.

Monarhul britanic a redus lista invitaților la 2.000 de persoane, de la 8.000, câți au participat la încoronarea mamei sale, Regina Elisabeta, în anul 1953.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu Prințul Harry și Meghan Markle

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter