Prințul Harry, acuzat că „a mințit sau i s-a acordat tratament special” pentru a primi viza SUA: „Mizele sunt foarte mari”

De Oana Savin, pe Ultimul update Vineri, 24 martie 2023, 17:26

Prințul Harry este investigat de către Fundația Heritage pentru a stabili dacă ducele de Sussex a dezvăluit înainte de a primi viza SUA, că a consumat droguri.

Harry a mărturisit că a consumat cocaină, ciuperci și canabis, în cartea sa, „Rezervă”. Dacă ar fi declarat în formularul pentru viză aceste lucruri, cererea sa ar fi putut fi respinsă.

Prințul Harry, investigat în urma primirii vizei SUA

Viitorul Prințului Harry în Statele Unite ale Americii ar putea avea de suferit dacă se dovedește că acesta a mințit în formularul pentru viză sau a primit tratament special.

Heritage Foundation, o instituție conservatoare de cercetare axată pe politici publice, se luptă în prezent cu Departamentul pentru Securitate Internă (DHS) pentru a obține o copie a dosarelor de viză ale Ducelui de Sussex în conformitate cu Legea privind libertatea de informare.

Un director al organizației și avocatul acesteia au declarat pentru Daily Mail că documentele de imigrare ar putea expune o problemă diplomatică: dacă Harry și-a declarat anterior consumul ilegal de droguri și dacă ofițerii DHS i-au acordat un tratament special.

Citește și: Prințul Harry și Meghan Markle, obligați să renunțe la bonă, în urma unui „incident”

În timpul solicitării permisului de ședere, Harry a trebuit să completeze un formular în care a fost întrebat dacă a consumat vreodată substanțe interzise.

Un răspuns afirmativ duce adesea la respingerea cererii sau la o serie de obstacole care pot include chiar teste antidrog, precum și multiple interviuri înainte de a obține o derogare specială pentru obținerea vizei.

Citește și: În ce și-ar dori Prințul Harry să se reîncarneze, dacă ar fi posibil: „Cred că devenim animale”

Harry a vorbit deschis despre consumul de droguri

Ducele de Sussex a recunoscut că a consumat droguri, ciuperci și canabis în cartea sa autobiografică, precum și în alte interviuri.

Fundația Heritage susține că acest lucru înseamnă fie că Harry a mințit în formular, fie DHS i-a dat o derogare specială.

În încercarea de a afla adevărul, aceștia au depus o cerere la agenția guvernamentală în luna martie a acestui an. Avocatul Fundației, Samuel Dewey, a dezvăluit că oficialii DHS încearcă în prezent să găsească înregistrări despre Prinț, care are mai multe titluri oficiale și nume legale, pe care este posibil să le fi folosit în cererea de imigrare în SUA.

Citește și: Prințul Harry, diagnosticat cu deficit de atenție și stres posttraumatic de medicul Gabor Mate

Avocatul a precizat că dacă nu va primi un răspuns satisfăcător până pe 12 aprilie, va da în judecată guvernul.

„Solicitarea noastră se referă la faptul dacă este sau nu admisibil fără o derogare, având în vedere lungul lui istoric de consum de narcotice. În trecut, persoane cu o astfel de istorie nu au fost lăsate să intre în țară”, a afirmat Samuel Dewey.

„Aceasta este o persoană publică care a vorbit deschis pentru câștiguri comerciale. S-a prezentat agresiv în public pentru beneficiul său comerical”, a precizat avocatul.

Citește și: Prințul Harry și Meghan, furioși după decizia luată de regele Charles, de a-i „evacua” din Frogmore Cottage

Ducele de Sussex ar putea avea probleme cu viza SUA

În cartea sa de memorii, „Rezervă”, Prințul Harry a dezvăluit că a consumat pentru prima dată cocaină într-un weekend, în timp ce se afla la vânătoare, pe vremea când avea doar 17 ani.

De asemenea, a recunoscut că a avut halucinații în timpul unui eveniment monden din California și că a fumat canabis după prima întâlnire cu Meghan Markle.

Ducele a vorbit și despre experiența sa „pozitivă” cu ayahuasca, un drog psihedelic, spunând că „mi-a adus un sentiment de relaxare, eliberare, confort, o ușurință de care am reușit să mă țin pentru o perioadă de timp”. Ayahuasca este ilegal în Statele Unite, cu excepția cazului în care este folosit în scop religios.

Nile Gardiner, directorul Centrului pentru Libertate Margaret Tatcher din cadrul Fundației Heritage, a declarat că cererea organizației ar putea avea consecințe grave asupra statutului de imigrant al lui Harry, dacă se demonstrează că a mințit pe formularele oficiale.

„Cred că ceea ce se întâmplă cu această solicitare are un impact direct asupra a ceea se se poate întâmpla cu viitorul lui Harry în SUA, dacă într-adevăr dorește să devină rezident permanent al Statele Unite sau cetățean american”, a explicat Gardiner.

„Mizele sunt foarte mari aici. Această problemă privind viza are implicații majore pentru viitorul lui în Statele Unite”, a precizat acesta.

„Harry poate spune tot ce dorește despre protejarea confidențialității, dar tocmai a scris o carte uriașă în care descrie tot consumul său de droguri. Aș spune că nu a fost o mișcare foarte inteligentă. Nimeni nu ar trebui să fie deasupra legii. Nu contează dacă ești membru al Familiei Regale, toată lumea ar trebui tratată la fel”, a mai spus Neil Gardiner.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu Prințul Harry

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter