Adevăratul motiv din spatele deciziei lui Meghan Markle de a nu participa la încoronarea regelui Charles: „Este o soluție elegantă”

De Oana Savin, pe Ultimul update Joi, 20 aprilie 2023, 17:25

Prințul Harry va participa la ceremonia de încoronare a tatălui său, regele Charles, fără Meghan Markle. Deși s-a spus că ducesa de Sussex va rămâne în California pentru că în aceeași zi fiul ei împlinește patru ani, se pare că adevărul este cu totul altul.

Surse apropiate lui Harry și Meghan au dezvăluit care este motivul pentru care Meghan nu va fi prezentă, de fapt, la evenimentul istoric, așteptat de o lume întreagă.

De ce nu participă Meghan Markle la încoronarea regelui Charles

Săptămâna trecută, Palatul Buckingham a anunțat că Prințul Harry va fi prezent la încoronarea tatălui său însă soția acestuia, Meghan Markle, va rămâne în Statele Unite împreună cu cei doi copii ai cuplului, Archie și Lilibet.

Monarhul britanic ar fi „încântat” că fiul lui va fi prezent, însă împăcarea la care mulți sperau încă nu a avut loc.

„În acest punct, totul a devenit atât de personal”, a spus un prieten apropiat al ducelui de Sussex pentru People.

„Poate că nu au obținut ceea ce și-au dorit, dar până la urmă, va fi acolo pentru a-și susține tatăl”, a mai spus sursa.

Citește și: Prințul Harry va participa singur la încoronarea regelui Charles. Anunțul făcut de Palatul Buckingham

Neînțelegerile dintre Harry și familia sa au fost evidente luna trecut când prințul s-a aflat în Londra pentru o audiere, dar nu și-a văzut nici tatăl, nici fratele.

„Lucrurile sunt încordate”, a afirmat o sursă de la palat.

Regele Charles, în vârstă de 74 de ani, a fost profund întristat de acuzațiile de neloialitate și manipulare a mass-media pe care mezinul lui le-a adus familiei regale, în cartea sa de memorii.

Însă, monarhul britanic și-a dorit foarte mult ca Harry să i se alăture la încoronare, potrivit unei surse care cunoaște familia regală britanică.

Prințul Harry nu va avea niciun rol oficial la încoronare

Încoronarea va fi dulce-amăruie pentru Prințul Harry, care, pe lângă faptul că va participa fără Meghan, nu are niciun rol oficial și nu este de așteptat să participe la niciunul dintre celelalte evenimente planificate, printre care și apariția la balconul Palatului Buckingham.

Cu toate acestea, o sursă a declarat că Harry „va merge fericit indiferent de plan” și că principala sa preocupare cu privire la participarea la eveniment a fost legată de securitatea sa, care a fost rezolvată.

Prințul Archie va împlini 4 ani în aceeași zi în care bunicul său va fi încoronat rege al Marii Britanii, astfel că Meghan își va sărbători fiul acasă, alături de surioara lui mai mică, Prințesa Lilibet, în vârstă de 22 luni.

„Este o soluție elegantă”, a spus biograful regal Sally Bedell Smith pentru People, adăugând că ziua de naștere a lui Archie „le-a oferit o ieșire rezonabilă pentru ca Meghan să nu vină”.

Citește și: Principesa Margareta și Principele Radu vor participa la încoronarea regelui Charles. Fiica regelui Mihai este rudă cu suveranul britanic

Citește și: Regele Charles, supărat că nu își va vedea nepoții la încoronare: ”Este trist, este foarte dezamăgit”

Meghan Markle, supărată pe presa britanică

Însă, apropiații cuplului spun că reacția media cu care s-a confruntat Meghan Markle în Marea Britanie în timpul funerariilor reginei Elisabeta de anul trecut, a jucat un rol important în decizia ei.

„Meghan vrea să fie acolo pentru a-și susține socrul dar, în același timp, controlul pe care îl primește depășește sprijinul”, a afirmat un prieten apropiat al ducesei de Sussex.

Citește și: Meghan Markle se simte „exclusă” din planurile pentru încoronarea regelui Charles. Ducesa de Sussex, ridiculizată într-un show tv

O sursă din interiorul palatului a mai spus: „Ar fi fost destul de important dacă Harry nu ar fi participat la încoronarea tatălui său, dar nu sunt surprins că Meghan nu va merge, date fiind circumstanțele”.

Relația lui Meghan Markle cu socrul ei a început bine. Regele Charles a condus-o la altar, în ziua nunții ei cu Harry, atunci când tatăl ei a refuzat să participe la eveniment.

Cel mai probabil, pe parcursul călătoriei sale în Marea Britanie, Prințul Harry va sta la Frogmore Cottage.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu Prințul Harry și Meghan Markle

Sursă foto: Profimediat

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter