Cum arată invitația la ceremonia de încoronare a regelui Charles. Harry și Meghan încă nu au confirmat participarea la eveniment

De Oana Savin, pe

Invitația la ceremonia de încoronare a regelui Charles al III-lea, ce va avea loc pe 6 mai, a fost făcută publică. La evenimentul istoric ce va avea loc la Westminster Abbey au fost invitate peste 2.000 de persoane.

Buckingham Palace a dezvăluit cum arată invitația care urmează să ajungă la invitații monarhului britanic. În timp ce întreaga lume așteptaă cu sufletul la gură evenimentul, Prințul Harry și Meghan Markle încă nu au răspuns invitației, cu toate că data până la care putea confirma a trecut de mult.

Cum arată invitația la încoronarea regelui Charles

Invitația, care are un chenar floral, a fost proiectată de Andrew Jamieson, un artist heraldic și iluminator de manuscrise. Ilustrația pictată manual în acuarelă și guașă va fi tipărită și distribuită pe carton reciclat, un semn al interesului regelui pentru durabilitate, notează People.

„Încoronarea Majestăților Lor Regale, Charles al III-lea și a Reginei Camilla”, anunță invitația.

„Din porunca regelui, Contele Marshal este îndrumat să îl invite pe (nume) să fie prezent la Biserica Abbey din Westminster în ziua de 6 mai 2023”, se mai arată în invitație.

Pe invitație se pot vedea două păsări așezate pe litera C, care este flancată de stemele Camillei și a lui Charles. Stema reginei consoarte a fost actualizată pentru a reflecta statutul de Doamnă Regală a Ordinului Jartierei, vara trecută.

Citește și: Prințul Harry a vrut să se vadă cu Charles. Regele i-a întors spatele. Războiul continuă

Bordura florală meticuloasă este menită să reflecte o pajiște britanică de flori sălbatice cu crin de vale, flori de colț, căpșuni sălbatice, trandafiri și clopoței, plus o crenguță de rozmarin. Florile sunt grupate în mănunchiuri de trei pentru a reflecta că Charles este al treilea rege cu acest nume. Flora întâlnește fauna prin încorporarea unui fluture și a unei albine, plus mici desene ale unui leu, unicorn și mistreț din stemele cuplului regal.

Citește și: Prințul Harry, vizită surpriză în Marea Britanie înainte de încoronarea regelui Charles. De ce nu se va întâlni cu Familia Regală

Ce rol va avea Prințul George la ceremonie

Florile curg într-o ilustrație a Omului Verde, „o figură străveche din folclorul britanic, simbol al primăverii și al renașterii, pentru a sărbători noua domnie”, a afirmat Palatul.

Invitația a încoronarea Regelui Charles și a Reginei Camilla amintește de cea emisă pentru ceremonia de încoronare a Reginei Elisabeta a II-a, în anul 1953. La doar 4 ani, Charles a participat la încoronarea mamei sale și chiar și-a primit propria invitație strălucitoare, decorată cu Gărzile Grenadier și leul și unicornul stemei regale.

Citește și: Dress code-ul impus de regele Charles pentru ziua încoronării. Monarhul britanic încalcă tradiția regală

De asemenea, Palatul Buckingham a anunțat și ce rol va avea prințul George, în vârstă de 9 ani, la mult așteptatul eveniment. Al doilea în linia de succesiune la tron va servi drept Băiat de Onoare, alături de nepoții Reginei Camilla, Freddy Parker- Bowles, Gus Lopes și Louis Lopes, toți în vârstă de 13 ani. Băieții vor merge împreună, în grup, prin Westminster Abbey.

Citește și: Regele Charles, criticat că nu îi cheamă pe copiii lui Harry la încoronare: „Este o mare greșeală!”

Harry și Meghan nu au confirmat participarea

Angajați al Palatului Buckingham au afirmat pentru Daily Mail că încă nu se știe dacă Prințul Harry și Meghan Markle plănuiesc să vină la încoronare, cu toate că termenul limită pentru răspuns s-a încheiat luni.

Surse au afirmat că data limită de 3 aprilie a trecut, iar personalul încă nu a fost informat dacă fiul înstrăinat al Regelui și soția acestuia accepta invitația, deși evenimentul este peste o lună.

Se pare că acestă problemă le provoacă „dureri de cap” organizatorilor, care încearcă să finalizeze detalii precum aranjarea locurilor, mașinile și securitatea VIP-urilor care vor participa la ceremonia istorică din 6 mai.

Chiar dacă vor decide să participe, ducele și ducesa de Sussex nu vor avea voie să stea la balconul Palatului Buckingham, lângă rege și regină, întrucât nu mai sunt membri regali activi.

„Tot ce li s-a spus oamenilor a fost că „sperăm că se va rezolva în curând”. Dar, între timp, echipele încearcă să finalizeze planuri pentru 2.000 de invitați, dintre care mulți sunt șefi de stat și VIP-uri. Este o durere de cap”, a declarat o sursă.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus cum arată invitația la încoronarea regelui Charles

Sursă foto: Instagram, Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter