Prințesa Mako a Japoniei renunță la statutul regal pentru a se căsători cu iubitul ei

De Unica.ro, pe

Prințesa Mako a Japoniei este dispusă să renunțe la titlul regal și la o compensație guvernamentală de peste un milion de euro pentru a se putea căsători cu logodnicul ei, Kei Komuro, un fost coleg de facultate.

Prințesa Mako, fiica de 29 de ani a prinţului Akishino, fratele mai mic al actualului împărat, și alesul ei, Kei Kumoro, ar urma să se căsătorească până la finalul anului, potrivit presei japoneze. Cei doi și-au anunțat logodna în 2017, însă au amânat marele eveniment de mai multe ori, potrivit Digi24.

Citește și: Alan Lancaster, basistul trupei Status Quo, a murit la vârsta de 72 de ani

Sharon Stone, apariție spectaculoasă la Festivalul de Film de la Zurich

Marisa Paloma s-a vaccinat anti-COVID-19 în timpul sarcinii

Ce soacră frumoasă are Dani Oțil. Gabriela Prisăcariu, mesaj emoționant pentru mama ei

Prințesa Mako a Japoniei vrea să renunțe la statutul regal de dragul logodnicului ei

Au invocat lipsa de timp pentru pregătirea unui eveniment de o asemenea amploare, însă adevăratul motiv ar fi problemele financiare din familia lui Kei Kumoro. Acesta ar fi împrumut bani de la fostul logodnic al mamei sale pentru a studia în SUA și nu i-ar mai fi returnat. Tânărul studiază dreptul la New York.

Potrivit legii japoneze, căsătoria dintre un membru al familiei regale şi un om de rând este interzisă, astfel că persoana trebuie să renunţe la statutul regal şi la toate beneficiile care rezultă din această poziţie. Totuşi, aceştia pot beneficia de dreptul la o compensaţie unică în bani.

Prințesa Mako ar vrea să renunțe la această compensație din cauza problemelor logodnicului său. Guvernul trebuie să aprobe decizia.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter