Prințesa Ayako a Japoniei a renunțat la titlu și s-a măritat cu un bărbat din popor

De Oana Savin, pe Ultimul update Luni, 29 octombrie 2018, 14:30
Prințesa Ayako a Japoniei a renunțat la titlu pentru a se căsători cu Kei Moriya, un bărbat simplu. Ceremonia a avut loc la templul Meiji din Tokyo.

Ayako, în vârstă de 28 de ani, este cea de a treia fiică a prințului Takamodo, regretatul verișor al împăratului Akihito. Aceasta s-a căsătorit cu Kei Moriya, un bărbat de 32 de ani, angajat al unei companii navale.

La sfârșitul ceremoniei, fosta prințesă a devenit cea mai recentă femeie care a părăsit familia imperială niponă, relatează Reuters.

Ayako a purtat un kimono cu mai multe straturi și o coafură tipică pentru aristocrația imperială.

Sunt plină de bucurie că mă mărit și că atât de mulți oameni au venit să ne viziteze la templul Meiji și să ne felicite”, a declarat fosta prințesă în cadrul unei conferințe de presă după ceremonia privată.

De cel puțin trei decenii, membrii familiei imperiale nipone au libertatea de a se căsători cu cine doresc. Însă, primul prinț moștenitor care s-a căsătorit cu o femeie din popor a fost împăratul Akihito. Soția sa a devenit împărăteasa Michiko.

Prinţesa Ayako a trebuit să renunţe la statutul ei imperial deoarece s-a căsătorit cu un bărbat din popor, potrivit regulamentului de succesiune la tronul din Japonia. Ea va deveni oficial doamna Ayako Moriya după ce va semna documentele de căsătorie, luni după-amiază.

Citește și: Divorț la Casa Regală! Prințesa Tessy și Prințul Louis s-au despărțit

Citește și: Prințesa dispărută. Fiica șeicului din Dubai e de negăsit

Sursă foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter