Cine au fost cele trei femei pe care Ion Dolănescu le-a iubit cu patimă. Cântărețul ar fi împlinit azi 79 de ani

De Ovidiu Cojocaru, pe

Ion Dolănescu a fost unul dintre cei mai apreciați cântăreți de muzică populară din România. Artistul ar fi împlinit astăzi 79 de ani.

Interpretul a avut o viață demnă de un scenariu de film. Cu o carieră strălucitoare și iubit de public, Ion Dolănescu a iubit cu patimă, iar inima lui a bătut de-a lungul anilor pentru trei femei.

Marile iubiri ale lui Ion Dolănescu

În anii ‘70, Ion Dolănescu s-a cununat religios cu interpreta Maria Ciobanu. La momentul respectiv, fiecare dintre ei era căsătorit cu altcineva.

Artistul s-a stins din viață la vârsta de 65 de ani, din cauza unui stop cardio respirator. I-au marcat existenţa trei femei: Iustina Băluţeanu, Maria Ciobanu şi Margarita Valenciano.

Iustina era mai mare decât el cu 20 de ani. Artistul s-ar fi căsătorit cu ea, pentru a putea obține buletinul de București. Pe Maria Ciobanu însă, Ion Dolănescu a iubit-o din toată inima. Cântărețul a avut și o relație în Costa Rica, cu Margarita. Idila s-a încheiat însă de teama regimului comunist.

Citește și: Maria Ciobanu, într-o formă de zile mari la 85 de ani. „Scoate rădăcini de pomi cu târnăcopul, cosește iarba din grădină…”

Ultimele două femei i-au dăruit câte un băiat, Maria, pe Ionuț, iar Margarita, pe Dragoș.

„M-am însurat cu Iustina Băluţeanu prin 1966 şi am stat până aproape de anii ’70, când am făcut nunta aia de pomină cu Maria Ciobanu, dar fără divorţ, nici eu, nici ea. Eu-însurat, ea-măritată (n.r. era căsătorită cu isntrumentistul Florea Burnea). Aşa a fost să fie, aşa a fost soarta… În 1971 am făcut o nuntă cu Maria ca-n poveşti şi am găsit un preot care să ne binecuvânteze, deşi starea civilă nu era în ordine. Nunta a fost unicat în ţară. În cele din urmă, în 1972 s-a născut Ionuţ”, povestea Ion Dolănescu, atunci când era în viață.

Cântărețul ar fi împlinit 79 de ani

În timp ce pleca într-un turnei în Moldova, Ion Dolănescu a cunoscut-o pe Margarita. S-ar fi îndrăgostit de ea, însă după ce i-a văzut actele de identiate și a observat că este din Costa Rica, a decis să se distanțeze de teama regimului comunist.

Citește și: Cu ce se ocupă Dragoș Dolănescu de când nu mai este politician. „Uneori, plata e în ouă, găini sau făină!”

„Când am descoperit de unde vine, mi-am spus: ‘Mă dau şi afară din partid, dacă se află că umblu cu o străină’. Anul următor s-a mutat la Bucureşti. N-a stat cu mine, că eu mă feream”, povestea cântărețul.

Cântărețul Ion Dolănescu a avut doi copii. Pe Ionuț cu Maria Ciobanu, și pe Dragoș, cu Margarita din Costa Rica. Fiecare i-a dăruit câte trei nepoți. Din păcate, artistul nu i-a cunoscut pe toți, căci a murit pe 19 martie 2009.

Sursă fotografii: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter