Primul dansator vedetă afro-american a murit la vârsta de 84 de ani

De Oana Savin, pe Ultimul update Joi, 20 septembrie 2018, 11:21
Arthur Michell, primul dansator vedetă afro-american, a încetat din viață, miercuri, la vârsta de 84 de ani. Anunțul a fost făcut de compania de dans pe care acesta a cofondat-o în anul 1969, Dance Theatre of Harlem.

Acesta a murit într-un spital de Manhattan, după o complicație survenită în urma unei insuficiențe cardiace, a afirmat nepoata sa, Juli Mills-Ross, citată de New York Times.

Născut și crescut în Harlem, Mitchell a intrat în compania New York City Ballet în anul 1955, după ce a fost reperat în musicalul „House of Flowers” al scriitorului Truman Capote.

În luna iunie, în cadrul unui interviu acordat cotidianului New York Times, dansatorul a rememorat primele reacții ostile ale publicului, precum și comentariile rasiste, pe care le-a primit în momentul în care a interpretat primul său rol principal în sezonul 1955-1956.

Citește și: Șefii unei reviste, amendați cu 45.000 de euro după ce au publicat fotografii cu Kate Middleton topless

Un an mai tâzriu, coregraful de origine rusă George Balanchine i-a oferit primul rol principal în „Agon”, pe care l-a interpretat alături de balerina albă Diana Adams, lucru nemaivăzut până atunci.

„Toată lumea era împotriva lui”, a afirmat Mitchell, referindu-se la Balanchine.

„Știa că așa o să se întâmple, așa că m-a avertizat. Prietene trebuie să fii perfect, mi-a spus el”, a povestit dansatorul.

Mult timp el a refuzat să fie mediatizat ca primul dansator de culoare american care ajunge la un nivel atât de înalt.

Mitchell, primul dansator vedetă afro-american

În anul 1962, Arthur a devenit primul dansator vedetă afro-american din istorie.

Până în anul 1970, acesta a dansat u compania New York City Ballet.

Citește și: Jamie Oliver își urmărește copiii prin intermediul unei aplicații

În 1969 a creat alături de Karel Shook compania Dance Theatre of Harlem, primele sale cursuri fiind susținute într-o fostă parcare de pe strada 152.

În anul 2015, la 40 de ani de la primii pași ai lui Arthur Mitchell alături de compania New York City Ballet, dansatoarea Misty Copeland a devenit prima dansatoare americană de culoare, promovată primă balerină.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter