Actrița Camelia Zorlescu a murit la 84 de ani

De Adelina Duinea, pe Ultimul update Luni, 12 septembrie 2022, 13:07

Actrița Camelia Zorlescu a murit luni, 25 iulie 2022, la vârsta de 84 de ani. Originară din Galați, actrița i-a fost parteneră pe marele ecran lui Victor Rebengiuc (89 de ani), în filmul „Medalia de onoare” (2009). Printre primele persoane care i-au adus un omagiu artistei s-a numărat actrița Oana Pellea (60 de ani), fiica regretatului actor Amza Pellea (n. 1931 – d. 1983).

Actrița Camelia Zorlescu a murit la 84 de ani

„Îmi pare foarte rău!
Dumnezeu să te odihnească!
Condoleanțe, Mihai!
Condoleanțe familiei!”, a scris Oana Pellea pe Facebook.

„Rămas bun, Camelia Zorlescu!
2 mai 1938 – 25 iulie 2022
Dumnezeu să te ierte!”, au transmis și reprezentanții UNITER (Uniunea teatrală din România).

„Camelia Zorlescu, la capăt de linie (dar sfârșitul nu-i aici). Prima întâlnire cu chipul ei, în mega-hitul „Nea Mărin miliardar”. N-avea vorbe, era doar o jurnalistă străină (franțuzoaică?) în căutare de senzațional. Iar senzațională era prezența lui Mister Marlon Juvette (Amza Pellea) pe litoralul românesc, la CAP Aurora. Apoi în „Am o idee” era una dintre nevestele fotbaliștilor/antrenorilor de pe tușă. Apoi în „Glissando” era una din „(i)elele” care-l bântuiau pe domnul Teodorescu (Ștefan Iordache).

Apoi profesoara de fizică din „E pericoloso sporgersi”, vorbind elevilor de a XII-a despre „rotor” și mecanismul de „excitație-derivație”. Apoi administratoarea fostei vile a lui Ceausescu, vizitată de un „senator al melcilor” (Dorel Visan). Apoi – în fine – a fost Nina în „Medalia de onoare”, alături de Victor Rebengiuc. Unde, iarăși, din cauza dramaturgiei și situației conflictuale din familia respectivă, nu prea avea vorbe decât la venirea fiului (Mimi Branescu) din Canada. Dumnezeu să o odihnească”, a scris și criticul de film Marian Sorin Rădulescu, pe Facebook.

Articolul continuă după recomandări

Citește și: Raoul nu-și revine după moartea mamei. „Nu-mi pot găsi vorbele”

Citește și: Celebrul chitarist Carlos Santana a leșinat pe scenă, în timpul unui concert în aer liber

Citește și: Actorul Paul Sorvino din „Goodfellas” a murit la vârsta de 83 de ani

„În teatru, am fost întotdeauna în distribuția a doua. Cronicarii nu vin decât la premiere. Ei nu văd decât distribuția întâia, despre care și scriu… În film, în afară de „Medalia de onoare”, n-am jucat niciodată un personaj principal…”, spunea actrița cu 12 ani în urmă, pentru Formula AS.

Camelia Zorlescu a absolvit Institutul Național de Artă Teatrală și Cinematografică din București în 1962, la clasa profesorilor Dina Cocea, Ion Cojar și Ion Olteanu. Alături de colegii de an, Camelia a fost repartizată la Teatrul de Stat din Târgu Mureș, unde au înființat secția română de teatru. Cel mai recent, actrița a jucat pe scena Teatrului Nottara din București.

Foto: Cinemagia.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter