A murit actorul Constantin Codrescu. Mesajul dureros transmis de Florin Piersic

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 14 noiembrie 2022, 09:38

Actorul Constantin Codrescu a murit, luni, 14 noiembrie, la vârsta de 91 de ani.

Anunțul privind trecerea în neființă a marelui actor a fost făcut de fiica sa, Lăcrămioara Anca Codrescu, pe rețelele de socializare.

Actorul Constantin Codrescu a murit la 91 de ani

Lăcrămioara Codrescu, fiica adoptivă a actorului Constantin Codrescu, a postat pe Facebook un mesaj în care anunță moartea tatălui său.  

„A murit actorul, a murit tata…. Dumnezeu să îl țină în dreapta Sa!”, a scris Lăcrămioara Anca Codrescu pe pagina de socializare, în noaptea de duminică spre luni.

„De ce tată nu ai putut aștepta un pic mai mult… Doream să îți fac o surpriză de Sărbători. De ce m-ai lăsat singură Tati?”, a scris fiica lui Constantin Codrescu, ulterior, într-o altă postare.

A murit actorul Constantin Codrescu. Mesajul dureros transmis de Florin Piersic
Constantin Codrescu și fiica sa

Mesajul transmis de Florin Piersic, după moartea lui Constantin Codrescu

La scurt timp de la aflarea morții lui Constantin Codrescu, actorul Florin Piersic a reacționat tot pe rețelele de socializare, acolo unde a publicat un mesaj dureros.

„Acum, târziu în noapte, sau prea devreme în acest început trist de zi, am aflat cu mare mâhnire de plecarea ta, dragul meu artist de excepție, Puiu Codrescu. M-am bucurat de prietenia noastră până în ultima zi a vieții tale și mi-e greu să cred că te-am pierdut”, a scris marele actor pe Facebook, după moartea lui Constantin Codrescu.

Cariera marelui actor și regizor Constantin Codrescu

Constantin Codrescu s-a născut pe 5 noiembrie 1931 la Huși. Acesta a absolvit Institutul de teatru din București în 1951. A fost apoi profesor la Institutul de teatru din Târgu Mureș, devenind și cetățean de onoare al acestui municipiu.

A mai fost director al Teatrului Maria Filotti din Brăila, precum și al Teatrului din Sfântu Gheorghe.

Constantin Codrescu a fost colaborator permanent al redacției Teatru la Radio timp de 45 de ani.

A jucat în numeroase piese de teatru precum  De-aș fi… Harap Alb, Mihai Viteazul, Haiducii lui Șaptecai, Zestrea domniței Ralu, Săptămîna nebunilor, Roșcovanul, Pentru patrie, Capcana mercenarilor, Trandafirul galben, Masca de argint, Colierul de turcoaze, Pădurea de fagi, Totul se plătește, Sezonul pescărușilor, La răscrucea marilor furtuni, Speranța, Bietul Ioanide, Lumini și umbre, Vlad Țepeș.

În anul 1967, Constantin Codrescu a fost distins cu Ordinul Meritul Cultural clasa a IV-a pentru „merite deosebite în domeniul artei dramatice”.

A mai fost recompensat și cu Premiul UNITER pentru întreaga activitate.

Sursă foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter