Jurnalistul Teofil Octavian Cepraga a murit la 75 de ani

De Unica.ro, pe

Jurnalistul Teofil Octavian Cepraga a murit la vârsta de 75 de ani. Vestea decesului a fost confirmată de fiica regretatului realizator TVR, actrița Cristina (Kitty) Cepraga (41 de ani).

Jurnalistul Teofil Octavian Cepraga a murit la 75 de ani

„Da, este adevărat, tata a murit! Suntem în șoc, efectiv. Nu știm de ce a murit, probabil e vorba despre o eroare medicală. Nu pot să spun mai multe acum, trebuie să mă sfătuiesc și cu familia. Dar, la ce se întâmplă în spitalele de la noi…”, a declarat Cristina Cepraga, pentru Fanatik.

„S-a stins din viață Octavian Cepraga, realizator remarcabil al TVR! Sincere condoleanțe familiei!”, a scris prezentatoarea TV Iuliana Tudor (44 de ani), în mediul online.

„Între 1992 – 1996 , Teofil Octavian Cepraga a fost redactor-șef adjunct, secretar general de redacție și realizator în departamentul de emisiuni informative al TVR. Din 1997, produce mai multe emisiuni, fiind implicat și în realizarea unor documentare valoroase. Alături de un jurnalist de la care aveai ce învăța. Dumnezeu să-l odihnească în pace”, a scris și fotoreporterul Gabriel Miron.

Jurnalistul a urmat Academia de Studii Economice, Facultatea de Comerț-București. După absolvirea facultății, este repartizat ca economist la U.J.C.C. Brașov, unde activează aproape un an. La scurt timp, în urma unui concurs, este angajat la ziarul „România Liberă”, unde publică articole și reportaje.

Articolul continuă după recomandări

Citește și:

Mihaela Cernea ex-Class, agresată fizic de soț. Artista a obținut un ordin de restricție împotriva partenerului său

Roxana Ciuhulescu, „dezamăgită” de CRBL și Cătălin Zmărăndescu, foștii colegi de la Survivior România 2022

Alexandra Stan susține că artistele de succes sunt rezultatul bărbaților din viața lor. Cum a reacționat Delia

În 1970, activitatea sa se extinde la Radioteleviziunea Română, unde parcurge toate etapele pentru desăvârșirea funcției de realizator și producător de emisiuni, reporter, redactor, redactor de rubrică, precum și funcția de prezentator TV și radio.

În 1989, este redactor principal la Televiziunea Română, în Redacția de Emisiuni Informative. Între 1992 – 1996 este redactor șef adjunct, secretar general de redacție și realizator de emisiuni în departamentul de emisiuni informative al TVR.

Din 1997, ca realizator, produce emisiunile „Oferta specială”, „Zona pașilor pierduți”, „Românii de pretutindeni”, „Misterele Indoneziei – 5 episoade”, pentru TVRi. În 2000, devine realizator al emisiunii „Matinal”, până în 2003, la TVR1, apoi creează emisiunea „Amfitrion Diplomatic”, la TVR2.

În 2005, realizează ediții în cadrul proiectului „Ne vedem la TVR”. Urmează perioada 2005-2006, în care este realizator de rubrică la emisiunea de divertisment „Stele de 5 stele” și, din 2007, devine realizator de rubrică al emisiunii de divertisment „O dată în viață”.

Pe parcursul întregii activități, Teofil Octavian Cepraga a continuat pregătirea în ideea completării permanente a calității de jurnalist. Astfel, după absolvirea Academiei de Studii Economice, a urmat studii post-universitare de jurnalism în cadrul Academiei Ștefan Gheorghiu din București, cursuri de operare PC (2001) și cursuri de producător TV (în cadrul TVR).

Foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter